Van’da babasının hastalığından yola çıkarak icat çıkarmıştı; artık İstanbul’da okuyacak

Bakec

New member
Van’da babasının hastalığından yola çıkarak icat çıkarmıştı; artık İstanbul’da okuyacak
SEY Vakfı tarafınca bu yıl birincisi düzenlenen ‘Genç Girişimciler’ müsabakasında tasarladığı omurga aparatı ile Heyet Özel Ödülü’ne layık görülen 11’inci sınıf öğrencisi Mehmet Emin Kaya, tahsil hayatına artık İstanbul‘da devam edecek.

Van Muradiye Alparslan Fen Lisesi’nde 11. Sınıfta okuyan Mehmet Emin Kaya, Semra & Enver Yücel Vakfı tarafınca düzenlenen ‘Genç Girişimciler’ yarışına, babasının rahatsızlığından esinlenerek geliştirdiği omurga aparatı ile katılmıştı. Kaya tarafınca geliştirilen omurga aparatını başkalarından ayıran en büyük özellik, ardında bulunan ısı aparatları ile tüm ağrıların dindirilmesi ve bu biçimdelikle kişinin günlük hayatına rahatlıkla devam etmesini sağlaması.

Geliştirdiği bu tasarım ile Mehmet Emin Kaya, BAU KÜRESEL Lideri Enver Yücel’in dikkatini çekti. Kaya, babası ile İstanbul’a gelerek Enver Yücel ile görüştü. Enver Yücel, Mehmet Emin Kaya’nın 12. Sınıf prestiji ile eğitimine İstanbul’da devam etmesini istedi.

KAYA: HAYATIMIN DEĞİŞECEĞİNİ HİSSEDİYORUM

Eğitim ömrüne İstanbul’da devam edeceği için heyecanlı olduğunu tabir eden Kaya, “İnternette görüp SEY Vakfının genç teşebbüsçüler yarışına başvurmuştum. Heyet özel mükafatını aldığıma hala inanamıyorum. Bir yandan tasarımımın patent almasını beklerken, bir yandan da artık eğitim ömrüme İstanbul’da devam edecek olmak beni fazlaca heyecanlandırıyor. BAU Küresel Lideri Sayın Enver Yücel eğitim ömrümde epey hoş yerlere geleceğimi düşünüyor, onu hayal kırıklığına uğratmamak için elimden geleni yapacağım, alacağım eğitim ile ömrümün değişeceğini hissediyorum” dedi.

Mehmet Emin Kaya’nın babası Mahsum Kaya ise, oğlunun eğitiminin her şeyden kıymetli olduğunun altını çizerek, “Oğlum Van’da çok başarılı bir öğrenci, lakin İstanbul’daki okuma imkanı bizim için bir hayaldi, sayın Enver Yücel yardımıyla bu hayalimiz gerçek oldu. Oğlum okuyacak, gelecekte fazlaca güzel yerlere gelecek. İstanbul’da eğitim alacağı için epeyce mutluyum” diye konuştu.

YÜCEL: DAHA KAÇ MEHMET EMİN’LER OLDUĞUNA İNANIYORUM

SEY Vakfı Lider Vekili Begüm Yücel ise, genç teşebbüsçüler müsabakasının hedeflerinden birinin, yetenekli ve teşebbüsçü gençleri keşfetmek olduğunu söyleyerek, “Genç teşebbüsçüler yarışında müracaatları incelerken hepimizin dikkatini çekmişti Mehmet Emin Kaya. Van’dan bu biçimde bir projenin gelmesi dahası babasının rahatsızlığından yola çıkarak bu projeyi hayata geçirmesi hepimizi hayli etkiledi. Mehmet Emin artık eğitim ömrüne İstanbul’da devam edecek. Ne memnun ki, bu biçimde gençlerimiz var. Hepsi ile gurur duyuyorum. Daha birçok Mehmet Emin’ler olduğuna yürekten inanıyorum” tabirlerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı