Van’da bayanlar belediyenin açtığı merkezlerde spor yapıyor

Bakec

New member
Van’da bayanlar belediyenin açtığı merkezlerde spor yapıyor
Van’da İçişleri Bakanlığınca bakılırsavlendirme yapılan İpekyolu Belediyesince açılan “kadın spor merkezleri” ağır ilgi görüyor.

Açıldığı günden bu yana aralıksız hizmet veren iki merkezden bugüne kadar 2 bin bayan faydalanarak spor yapma imkanına kavuştu.

Fiyatsız kafeteryası, çocuk oyun alanı bulunan spor salonlarında bayanlar, üç küme halinde kardiyo (Kalp atışlarını hızlandırmak gayesi ile yapılan antrenman), step, aeorobik üzere idmana dayalı sportif aktiviteler yapıyor.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Lider Vekili Sinan Aslan’ın talimatıyla inşasına başlanan ve kısa müddette tamamlanan bayan spor merkezleri haftanın 7 günü 09.00 ila 21.00 saatleri içinde hizmet veriyor.

“Şu an 2 bin bayan, spor merkezlerimizden faydalanıyor”

Aslan, AA muhabirine, bakılırsave geldiklerinde bayanlara, gençlere ve çocuklara daha hoş hizmet sunmak için çalışmalara başladıklarını söylemiş oldu.

İlçeye bayan spor merkezlerini kazandırmanın memnunluğunu yaşadıklarını belirten Aslan, “Kadınlarımızı ziyaret ettik. Sosyalleşecekleri, spor yapabilecekleri alanlarının olmadığını fark ettik. İlçemize bayana yönelik iki spor merkezi kazandırdık. Yaşlı teyzelerimiz buraya geliyor. Bayan spor merkezlerimizde zumba, boks üzere biroldukça alanda fiyatsız hizmet veriliyor. Şu an 2 bin bayan spor merkezlerimizden faydalanıyor. Merkezlerimize ağır bir ilgi var. 3 ve 4’üncü merkezimizi açmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Merkezlerin haftanın 7 günü açık olduğunu, her kümenin 3 gün boyunca spor merkezinin faaliyetlerinden faydalandığını aktaran Aslan, merkezlerin kafe, çocuk oyun ve spor alanı, ekipman, soyunma odası ve lavabolarıyla fazlaca çağdaş bir görünüme sahip olduğunu tabir etti.

Vatandaşlardan epey hoş geri dönüşler aldıklarını lisana getiren Aslan, şunları kaydetti:

Spor yapan, hem ruhsal tıpkı vakitte fizikî manada sağlıklı bayanlarımız, bireylerimiz olsun istiyoruz. Spor biroldukça hastalığı önlüyor. Bayanlar, çocuklarını oyun alanındaki nazaranvli arkadaşlara teslim ederek alanında uzman hocaların nezaretinde sporlarını yapıyor. 60 yaş üstü teyzeleri burada görüyorum. ‘Yürüyemiyordum, kardiyo yaptıktan daha sonra merdiven çıkabiliyorum. Çarşıya, pazara, bakkala, manava hayli rahat gidebiliyorum’ diyen teyzeler var. Bayanlarımızın toplumsallaşmalarını, gerilimlerini atabilmelerini, hayata daha hoş bakabilmelerini sağlamak ismine bu yerleri hizmete sunduk. Çalışanlarımızın tamamı bayan. Alt ve üstyapının yanında insanlarımızın gönlüne dokunmamız, vatandaşlarımızın gereksinimlerine en üst seviyede karşılamamız gerekiyor.”

Kursiyerlerden Fatma Erdurmuş da birinci kere spor salonuna geldiğini aktardı.

Salonda epeyce hoş vakit geçirdiğini belirten Erdurmuş, “Kadın spor merkezi açıldığı birinci günden bu yana spor yapmaya geliyorum. Hocalarımız bizimle ilgileniyor. Birinci vakit içinderda fazlaca zorlandım. Artık tüm hareketler bana epeyce sıradan geliyor. Rahatlıkla her şeyi yapabiliyorum. Daha öne konut işi yaptığımda fazlaca yoruluyordum. Şu an daha dinamik ve güçlüyim. Burası fazlaca pak. Çocuklarımı oyun alanına bırakıp spor yapmaya çıkıyorum. Çocuklarımızla teğe bir ilgileniyorlar. Biz de gönül rahatlığıyla spor yapıyoruz.” sözlerini kullandı.

“Çok mutluyuz”

Ayşe Sarıgül ise merkeze haftanın muhakkak günleri spor yapmaya geldiğini anlattı.

Bayan spor merkezinde sosyalleştiklerini, yeni arkadaşlıklar edindiklerini kaydeden Sarıgül, şu biçimde konuştu:

“Antrenörlerimizden çok mutluyuz. Herkes alanında uzman. Burada tüm imkanlarımız var. Çocuklar için oyun alanları yapılmış. Çocuklarımız burada oyun oynuyor, biz de sporumuzu rahatlıkla yapıyoruz. Daha evvel daima evdeydik, çocuklarla uğraşıyorduk, mesken işi ve yemek yapıyorduk. Her gün birebir işleri yinelıyorduk. Burada hem başımız dağılıyor hem spor yapıyoruz birebir vakitte çay kahvemizi içip arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Çok memnunuz. Emeği olan herkesten Allah razı olsun.”

“Hem kilo verdim birebir vakitte savunma sanatını öğrendim”

İki çocuk annesi Emine Aydemir de salonda çalışarak kilo verdiğini tabir ederek, “İpekyolu Belediyesi bize epey hoş imkanlar sunmuş. Fazla imkanımız olmadığı için buralar bizim için epey avantajlı oldu. 10 yıldır evliyim, daima evdeydim. Burada hem kilo verdim tıpkı vakitte savunma sanatını öğrendim. Çok mutluyum. Emeği olan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Emre Ilıkan