Van’da Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri “beyaz önlük” giydi

Bakec

New member
Van’da Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri “beyaz önlük” giydi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri “Dünya Diş Doktorları Günü”nde beyaz önlüklerini giydi.

YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde eğitime başlayan 90 öğrenci için “beyaz önlük giyme” merasimi düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi

Merasimde konuşan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Dünya Diş Hekimliği Günü’nü kutladı.

Beyaz önlüğün saflığın, paklığın, dürüstlüğün, alçak gönüllülüğün, diğerinin kaygısıyla dertlenmenin ve fedakarlığın simgesi olduğunu belirten Şevli, şunları kaydetti:

“Akademik takımımızın 2011 yılında vilayetimizde meydana gelen sarsıntıda yaptığı fedakarlıkların şahidiz. Pandemi sürecinde de Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki çalışanımız ve öğretim üyelerimiz vazifelerini sürdürdüler. Ağızdan süreç yapıldığı için bulaş riski daha fazlaydı. Buna karşın gerekli önlemlerini alan işçimiz fedakarca bakılırsavlerini sürdürdü. Önlüklerini giyen öğrencilerimizin de 5 yılın sonunda birebir fedakarlığı göstermelerini bekliyoruz. Etik ve ahlaki kurallara bağlı, ülkesini, milletini, vatanını seven doktorlar olarak yetişip sıhhat ordumuza güç katacaksınız. Sorumluluğumuzun şuurundayız. Öğrencilerimizin isteklerine hiç bir vakit kayıtsız kalmadık.”

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Oto ise fakültelerinin bölgeye sıhhat hizmeti sunduğunu söylemiş oldu.

Alanında uzman ve deneyimli öğretim üyesi grubuyla araştırmayı, bilgi üretmeyi ve toplum sıhhatine hizmet etmeyi amaçladıklarını aktaran Oto, şunları söylemiş oldu:

“Çağımızın çağdaş teknolojisini kullanarak diş hekimliği alanında öğrenci yetiştirmeyi hedefliyoruz. Hayata geniş bir perspektiften bakan, etik bedellere saygılı, dinamik, yenilikçi, araştırmacı ve teknoloji çağıyla uyumlu yeni yüzyılın parlak ve uzman tabiplerini yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bugün prestijiyle 467 öğrencimiz resmi kayıt ile derslerine devam etmektedir. Beyaz önlüklerini giyen öğrencilerimize eğitim hayatlarında muvaffakiyetler diliyorum.”

Konuşmaların akabinde birinci sınıf öğrencilerine hekim önlüklerinin protokol üyelerince giydirilmesiyle sona eren merasime Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sedat Yayla, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Çobanoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. Sebaheddin Şevgin, öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

AA / Emre Ilıkan – Son Dakika Haberleri