Vanlı annelerin evlat nöbeti devam ediyor

Bakec

New member
Vanlı annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Van’da evlatları terör örgütü PKK tarafınca dağa kaçırılan aileler, HDP binasına yürüdü.

Van’da çocuklarının terör örgütü PKK tarafınca dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, 27 Şubat’tan bu yana her hafta partinin vilayet başkanlığı binası önünde oturma hareketi yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. Evlatları değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafınca dağa kaçırılan ve sayıları artarak 32’yi bulan aileler, kentin en işlek noktası olan Cumhuriyet Caddesi’nde bir ortaya geldi. Ellerindeki ‘Dağları kurtlara kuşlara bırakın’, ‘Evlat nöbetindeyiz’, ‘Çocuklarımızı istiyoruz’, ‘Artık yeter! Yakamızdan düşün’ ve ‘Anneler nöbette’ yazılı dövizlerle yürüyen anneler, bir yandan da HDP ve PKK aleyhine slogan attı. PKK tarafınca 13 yaşında dağa kaçırılan kızı Şeyma için harekette olan anne Nazlı Sancar, HDP’lilerin müzik açarak seslerini bastırmaya çalışmasına adeta kin kustu. Harekette hudut krizleri geçiren Sancar, “20’nci haftadır biz burada aksiyon yapıyoruz. Ben bir buçuk yıl Diyarbakır’da çabamı verdim. 20 haftadır da Van’da çabamı veriyorum. Sonsuza kadar da bu gayretim sürecek. Ben kararlıyım ve geri adım atmıyorum. Artık bu saatten daha sonra gece gündüz bu eylemdeyim. Ben evladımı almayana kadar bu kapıdan kalkmıyorum” dedi.

“Kandil’e çökeceğiz”

Evladı dağa kaçırılan tüm anne ve babalara seslenen Sancar, “Anne ve babalar gelin evladınızı isteyin. Korkmayın. Artık eski evre bitti. Sizin yüreğiniz nasıl dayanıyor, biz dayanamıyoruz. Ben burada yalnızca Şeyma için gayret vermiyorum. Dağdaki bütün çocuklar için gayret veriyorum. Biz anne ve babalar Kandil’e çökeceğiz. Kandil’in yolunu biz kapatacağız. Artık hiç bir anne ve baba ağlamasın. Ben evladımı onlar için doğurmadım. Ben HDP ve PKK’dan hakkım olan evladımı istiyorum” tabirlerini kullandı.

“Bu bayrağın altında doğdun bu bayrağın altında öl kızım”

Konuşmasında kızı Şeyma’ya ‘gel’ davetinde bulunan Sancar, “Şeyma beni duyuyorsan gel devlet güçlerine teslim ol. Hepimiz perişanız. Sen benim birinci göz ağrımsın. Bu bayrağın altında doğmuşsun, bu bayrağın altında öl kızım” biçiminde konuştu.

8 yıldır oğlu Yusuf Ertaş’tan haber alamadığını belirten acılı baba Tahsin Ertaş da, “Oğlum yaşıyor mu, meyyit mü bilmiyorum. Ben yalnızca oğlumu istiyorum, öteki bir şey istemiyorum” tabirlerini kullandı. – VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı