“Var olan reform baskısı ek para ile zayıflatılmamalı” – Haberler – Alman ärzteblatt

Hasan

New member
Berlin – Tedariki dengeleyin, sonra modernize edin ve geliştirin. SPD parlamento grubu Christos Pantazis için sağlık politikası sözcüsü, sağlık sistemindeki reformların gerçekleşmesi gerekeceğini söylüyor. Alman tıbbi sayfa.

Hükümet koalisyonu bu üçlü hokkabazlık yaparken, doğru akışlara karşı çıkmak için iyi sağlık politikası oluşturma sorumluluğunu hissediyor. Önümüzdeki dört yıl içinde ne elde etmek istediğini konuşmada açıkça ortaya koydu.

Christos Pantazis bir doktor ve siyasete geçmeden önce yıllarca Braunschweig Belediye Kliniği'nde beyin cerrahı olarak çalıştı. 49 yaşındaki çocuk başlangıçta Hanover'daki Devlet Parlamentosu'nun bir üyesiydi ve 2021'den beri Federal Federal'ın bir üyesi oldu. Pantaziler, 2025 yılında seçim için SPD sağlık politikası sözcüsü Heike Baehrens'i (SPD) takip ediyor.

Christos Pantazis, SPD Parlamento Grubu /Phototheque için Sağlık Politikası Sözcüsü

Christos Pantazis, SPD Parlamento Grubu /Phototheque için Sağlık Politikası Sözcüsü

SPD Parlamento Grubu için Sağlık Politikası Sözcüsü Christos Pantazis için 5 Soru

Sağlık politikası sözcüsü olarak yeni pozisyonda nasıl kuruldunuz?
Daha önce sağlık politikası sözcüsü yardımcısıydım, bu yüzden bu benim için yeni bir şey değil. GKV finansmanı ve hastane hakkındaki raporları yapmaya devam edeceğim ve böylece hastane reformunun daha da geliştirilmesini destekleyeceğim.

Ayrıca artık on iki olmasak bile yeni – çok kararlı – kafalarımız var, ancak sağlık grubunda sadece yedi. Lina Seitzl ve Matthias Meeves ile konu için yakan ve çok iyi konumlandırılmış iki temsilcim var. Benim işim son dört yılın çalışmalarına devam etmek ve geliştirmek.

Federal Sağlık Bakanlığı'nın Parlamento'nun desteğiyle uygulaması gereken ilk sağlık politikası projesi nedir?
Her şeyden önce, bütçe istişareleri yasal sağlık sigortasını istikrara kavuşturmaktadır. 800 milyon Euro zaten sunuldu, şimdi tartışma için başka miktarlar da var. Ama aynı zamanda açık: Federal Maliye Bakanı Lars Klingbeil, bu istikrarın eşsiz bir şey olduğunu açıkça belirtti. Var olan reform baskısı ek para ile zayıflatılmamalıdır.

Görevimiz temelde sağlık ve bakımı teşvik etmektir. Sık sık göçün tüm sorunların annesi olduğunu duyuyorum. Sağlık hizmetlerinde göç, çözümün bile bir parçasıdır. Öte yandan sağlık konusu arka plana girer ve korkarım ki gelecekte aşırı haklar için önemli bir çözüm potansiyeli olacaktır.

Sağlık ve bakım politikası yoluyla seçim kazanmazsınız. Ancak sağlık ve bakım politikası ile seçimleri kaybedebilirsiniz. Bu yüzden herkese konuya daha fazla ağırlık vermesi için hitap ediyorum.

Birisi dayanışma topluluğunun artık onun için ortaya çıkmadığı izlenimine sahipse, topluluğa olan güvenini kaybeder. Ve bunun da demokrasi için aşındırıcı etkileri var. Ancak, Demokratlar olarak bu güven temeline çok bağımlıyız.

Bu nedenle, kısa vadeli stabilizasyona ek olarak, örneğin çekmecede bitmiş kararlı bir reformlara ihtiyacınız var. Hastane reformunun daha da geliştirilmesine ek olarak, acil durum reformu ve Hemşirelik Yetkinliği Yasası ile başa çıkmalıyız. Hastane reformunda daha fazla gelişmeden bahsettiğimde, sulamak demek istemiyorum.

Hastane reformu durumunda, kesinlikle hala post -denetim ihtiyacı vardır, örneğin, bazıları hatalara yol açan iki kilometrelik mesafe kontrolüne gitmemiz gerekecek. Ve federal fonların yarısını federal fonlardan sağlamak istiyoruz.

Ancak bu önemlidir: ülke çapında standartları gerektirir, ancak örneğin sağlamak söz konusu olduğunda bölgesel yönleri dikkate almalıyız. Ancak her yıl yatan hasta bölgesinde 100 milyar avrodan fazla harcarsak ve bu nedenle uluslararası zirvede olduğumuzda, kalitenin kalitesini kabul etmeye devam etmemeliyiz. Kalite iyileştirme bu nedenle kılavuzumuzdur, sadece hastalardan suçluyuz.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde kendi odağınız nelerdir?
Sayısallaştırma yolunu ve de -budeaUcratizasyon yolunu ilerletmeye devam etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Sadece hastaları daha iyi sağlayabilmek değil, aynı zamanda bazen büyük acı çeken çalışanlar için.

Onlarca yıl sonra, nihayet bir veya diğer çocukluk hastalığı olsa bile, e-silme ile dijitalleştirmede ve elektronik hasta dosyasını (EPA) yayında birkaç doğru adım attık.

Daha Fazla Makale

Simone Borchardt Sağlık sigortası katkıları, hasta kontrolü ve poliklinik kaplaması hakkında

Hemşirelik Sigortası: Kaçınılmaz performanstaki kesintiler hakkında tartışma

Sağlık ve Uzun Süreli Bakım Sigortası: Sağlık Komitesi finansal sorunlarla ilgilenir

Buna ek olarak, ayakta tedavi gören kadınları ilerletmeye ve hibrid DRG'yi tam olarak çalıştırmaya devam etmeliyiz ve sadece daha önce hastane reformunun bir parçası olarak sağladığımız gibi uygulamalıyız. Planlanan birincil doktor sistemi ile dijitalleştirme, zorla poliklinik ışınları ve hasta kontrolü ile birçok iyileştirme elde edebileceğimize inanıyorum.

Klasik stabilizasyon, modernizasyon üçünün, aynı zamanda sağlık sistemindeki herkes için de belirgin bir gelişmenin devam etmesi benim için önemlidir.

Sizin bakış açınızdan, sağlık hizmetlerindeki en büyük zorluklar nelerdir?
Bunlar bize verilen çerçeve koşullarıdır. Giderek daha yaşlı bir toplumumuz var ve bu da bize büyük zorluklar sunuyor. Bu nedenle, son derece etkili ve gerekli verimlilik rezervlerini kaldırabilen bir sistem kurmalıyız.

Sağlık ve bakım kalıcı bir şantiyedir ve olmaya devam etmektedir. Federal düzeyde bu son derece karmaşık alanda siyaset istemek çok zor ve yorucu olabilir. Devlet siyasetinden ayrılmamın ve federal siyasete geçmemin nedeni de budur. Burada sağlık -politik anlamda gerçekten tasarlayabilir ve fark yaratabilirsiniz.

Başarılı bir yasama dönemi haline gelmesi için ne elde etmek istiyorsunuz?
Yeni hükümet koalisyonunda birlikte iyi çalışacağımız konusunda çok iyiyim ve ideolojik dogmalara yenmek yerine sorunlarla nasıl başa çıkacağını bilen bir maliye bakanımız olduğu için mutluyum.

Şu anda hükümet oluşumu için siyasi merkezin başka bir takımyıldızı olmadığından, her birimizin hissettiği Almanya için bu önemli sorumluluk, sağlık ve bakım alanında haklı olacaktır.

Arı/CMK