/Suphakant, Stock.adobe.com
Berlin Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birliği (KBV), mevcut sağlık politikasını protesto etmek için yeni bir araç sundu: Uygulama Çöküşü Uygulaması Geçti kampanyasının eylem web sitesinde. Sağlık gitti. Vatandaşlar Federal Meclis üyelerini arayabilir ve posta kodu, seçim bölgesi veya ismine göre onlara yazabilirler.
Almanya’da insanlar tedavi edecek doktor veya psikoterapisti özgürce seçebilmeye ve onlardan kapsamlı tedavi alabilmeye alışkındır. Ancak KBV yönetim kurulu başkanı Andreas Gassen, genel koşulların bu kadar kötü kalması durumunda bu kapsamlı ayakta tedavi muayenehaneleri ağının yakında sona erebileceğini söyledi.
Yeni araç, vatandaşların kendilerini ifade etmelerine ve Federal Meclis üyeleri üzerinde baskı kurmalarına olanak sağlamayı amaçlıyor. KBV yönetim kurulu başkan yardımcısı Stephan Hofmeister, görünüşe göre yalnızca halkın geniş bir tepkisinin sağlık politikasında bir değişiklik yapılmasına yardımcı olacağını söyledi.
Kampanya web sitesi yayınlanırken aynı zamanda KBV, antrenmanlara bekleme salonlarına asabilecekleri bir poster de dağıtıyor. Bu onların hastalarından posta kampanyası için destek istemelerine olanak tanır.
Durum açık: KBV yönetim kurulu üyesi Sibylle Steiner, yakın zamanda bir şeyler değişmezse, eve yakın, kapsamlı ve yüksek kalitede ayakta tedavi hizmetinin risk altında olacağı konusunda uyardı.
Kampanyanın bir parçası olarak tıp ve psikoterapistler derneği, Ağustos ayında Berlin’de yapılan bir toplantıda ayakta tedavi talepleri kataloğunu onayladı ve bunu Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’a (SPD) gönderdi. © hil/Haberler