Verdi ve AWO Pfalz arasındaki toplu iş sözleşmesi

Hasan

New member

/resim ittifakı, Holger Hollemann

Berlin – Verdi, Rheinland-Palatinate-Saarland eyalet bölgesinde Arbeiterwohlfahrt (AWO) Pfalz ile bakımda önemli ücret artışları konusunda anlaştı.

Yeni toplu sözleşme, bu yılın Temmuz ayından itibaren on iki aylık bir süre için yüzde 10,5 daha fazla ücret, ancak ayda en az 500 avro daha fazla ücret sağlıyor. Bunu sendika açıkladı.

Eğitimciler, sosyal hizmet görevlileri ve onların erkek meslektaşları için ilk adım, Verdi’nin geçen yıl belediye sosyal ve eğitim hizmeti için başardığı yeniden değerleme turunun ücret sonucunu benimsemek.

Tam zamanlı çalışanlar için bu, sınıflandırmalarına bağlı olarak aylık 130 ila 180 Euro arasında bir ödenek anlamına gelir. Kamu sektöründeki mevcut pazarlık turunun sonuçlanmasının ardından bu çalışma alanına ilişkin görüşmelere devam edilecektir.

Verdi federal yönetim kurulu üyesi ve sağlık, sosyal hizmetler, eğitim ve bakanlık başkanı Sylvia Bühler, “AWO Pfalz, bir işveren olarak daha çekici hale gelmesi ve iyi koşullar yaratması halinde çalışanları en iyi şekilde elinde tutabileceğini ve çekebileceğini anladı” dedi. bilim.

Bühler, sonucu “yol göstermek” olarak nitelendirdi. Diğer işverenlere örnek olmalıdır.

AWO Pfalz, yaşlılar için yatarak ve ayakta tedavi için 26 tesiste 1.100 kişiyi istihdam etmektedir. Borçlu ve göç danışma merkezleri ve işsiz gençler için yardım teklifleri de vardır.

Sosyal hizmet ve eğitim hizmetlerinde çalışanlar için şimdilik Kamu Hizmeti Toplu Sözleşmesi (TVöD) tabloları geçerlidir. Orada bir anlaşmaya varılırsa, AWO Pfalz ve Verdi, ücret anlaşmasının kabul edilmesini müzakere etmek için tekrar bir araya gelecek. © EB/Haberler