/picture Alliance, FotoMedienService, Ulrich Zillmann
Dortmund Vestfalya-Lippe Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birliği (KVWL), yeni yılın başında elektronik reçetelerin (e-reçetelerin) uygulamaya konması için ülkedeki uygulamaların iyi hazırlanmış olduğunu düşünüyor.
KV yönetim kurulu üyesi Thomas Müller, özel muayenehanedeki doktorların genel olarak e-reçeteyi vermeye hazır ve yetenekli olduğunu söyledi. Pek çok uygulama ekibinin halihazırda yerel eczanelerle işbirliği de dahil olmak üzere dijital reçetelerle yoğun bir şekilde çalıştığını vurguladı. Müller, bunun genellikle neredeyse sorunsuz çalıştığını söylüyor.
KV yönetim kuruluna göre, e-reçetenin geniş çapta kabul görmesi için işleyen, istikrarlı bir telematik altyapısı önemli. Müller, muayenehane yönetim sistemi üreticilerinin de e-reçeteyi yazılımlarına iyi bir şekilde entegre etmeleri gerektiğini talep ediyor.
Dijital reçetenin kağıt reçeteye göre her zaman daha kolay ve hızlı verilmesi önemlidir. Ancak o zaman avantajlarını hastalara ve uygulamalara getirebilir.
Alman tıp dergisi baskısı
Haberler
Muayenehane ekipleri, her şey yolunda giderse haftada iki ila dört saat zaman tasarrufu sağlanacağından bahsediyor: Muayenehanede daha kısa yürüme mesafeleri veya takip reçetelerinin basit bir şekilde ele alınması, diyor Müller. E-reçete kullanımı giderek artan görüntülü görüşmelerde de rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Ancak KV yönetim kurulu, teknoloji değişikliğine yönelik uygulamalar için mali yardım çağrısında bulunuyor: Hastaneler dijitalleşmeyle desteklendiği gibi, federal hükümetin de pratisyen hekimleri desteklemesi gerekiyor. En iyi yolun ayakta tedavi ve yatarak tedavi alanlarında eşit fırsatlar sağlayacak bir gelecek yasasının uygulanması olduğunu söyledi. © hil/Haberler