Yedek Nakit Kayıtları Yeni Eğitim Finansmanını İstemiyor – Haberler – Alman ärzteblatt

Hasan

New member
Berlin – Birlik ve SPD, gelecekteki bir federal hükümet olarak, yeni lisans derslerinin mezunları için daha fazla eğitimin finansmanını sağlamak istiyor. Bu, dün bir gün önce sağlar. Ancak, yedek sağlık sigortası şirketleri bunun için ödeme yapmak istemiyor, Berlin'deki 4. Alman Psikoterapi Kongresi'nde Berlin'de kendini gösterdi.

Değiştirmeler Derneği (VDEK) CEO'su Ulrike Elsner, “Daha fazla eğitimin finansmanı yasal sağlık sigortası fonlarından gerçekleşmemelidir, çünkü bunlar sigorta dışı faydalardır.” Dedi.

Daha ileri eğitimin çabası, muhtemel uzman psikoterapistlerin olduğu terapi derslerine ek olarak, Federal Psikoterapistler Odası'nın (BPTK) başkan yardımcısı Sabine Maur'a ek olarak daha ileri eğitim uygulamaları için finanse edilmelidir.

Her durumda, terapi dersleri shi tarafından ödenmelidir. Daha ileri eğitim uygulamalarının masraflarına ek olarak, potansiyel uzman psikoterapistlerin denetimi, teorisi ve öz farklılığı için hala açıklanamayan bir finansman ihtiyacı vardır. Bu hizmetler, uzun süredir finansman için bir düzenleme bekleyen diğer eğitim enstitülerinde sunulmalıdır.

Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birliği (KBV) başkanı Andreas Gassen, “Psikoterapötik eğitimin sigorta dışı bir fayda olması gerektiğini görmüyorum” dedi. Nitelikli poliklinik eğitimi, psikoterapistler için genel uygulayıcılar ve uzmanlar için de önemlidir.

Psikoterapiste erişme hakkındaki ajans

Psikoterapistler, KBV ve VDEK ise koalisyon anlaşmasında belirtildiği gibi, birincil doktor sisteminde psikoterapist için ilk zaman haklarının korunması konusunda anlaştılar.

Daha Fazla Makale

Öncelik iyi karşılanır, ama aynı zamanda eleştiriye yol açar

Birincil Doktor Sistemi: Öneriler hakkında tartışma

Sürekli Eğitim: Psikoterapistler finansman için gösterir

Alman Psikoterapist Derneği (DPTV) federal başkanı, Gebhard Hentschel, Ayakta psikoterapötik bakım için hastaların düşük eşik ve transfer -aktarma erişiminin “pazarlık edilebilir” olduğunu açıkça belirtmiştir. Nitelikli kontrol aracı psikoterapötik konsültasyondur.

KBV Başkanı, “Psikoterapiye erişim kesinlikle birinci basamak tarafından kontrol edilmesi gerekmiyor.” Dedi. Ayrıca hasta kontrolü için danışma saatini uygun şekilde tanımladı.

Sağlık sigortası temsilcisi Elsner şunları açıkça ortaya koydu: “Ayakta bakımda daha fazla kontrol gerekli olsa da; saf bir aile doktoru modeli görmüyoruz, aynı zamanda psikoterapistlere ve belirli uzman gruplarına doğrudan erişim görüyoruz.”

Pb