Yüksekovalı öğrencilerin YKS başarısı

Bakec

New member

HAKKARİ – Hakkari‘nin Yüksekova ilçesinde Yükseköğretim Kurumları İmtihanına giren öğrenciler vilayet birinciliğini elden bırakmadı.

Yüksekova ilçesinde bulunan Özel Yüksekova Bilim Özel Öğretim Kursu’nda eğitim nazarann Enbiya Demir (Sayısal) 460 puanla ve 8 bin 898 sıralamasıyla, Serhat Geylani (Sayısal) 440 puanla ve 18 bin 301 sıralamasıyla, Muhammed Sefa Oyman (Eşit Yük) 424 puanla ve 3 bin 94 sıralamasıyla alanlarında vilayet birincileri olmayı başardılar. Muvaffakiyet geleneğini daima sürdüreceklerini söz eden Özel Yüksekova Bilim Özel Öğretim Kursu Müdürü Behçet Özdil, “Büyük bir muvaffakiyete imza attık. 6 tıp ve 6 diş hekimliğine yerleşecek öğrencimiz var. Farklı kısımlardan de epeyce başarılı öğrencilerimiz var. Hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. Bu muvaffakiyet büsbütün Yüksekova’nın başarısıdır, ailelerin başarısıdır” dedi.

Vilayet birincisi olan Enbiya Demir ise, imtihanda Türkiye genelinde 8 bin 898’inci olduğunu tabir ederek, “Hakkari vilayet birincisi oldum. Tıp sırlamasını kazandım ve tıpı tercih edeceğim. Bu yolda başta ailem ve öğretmenlerim beni en uygun biçimde bu imtihana hazırladılar. Bundan ötürü epey teşekkür ediyorum. İmtihana önümüzdeki senelerda girecek tüm öğrencilere şimdiden muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.

Tüm güçlü imkanlara karşın kazandıklarını söz eden Emine Tunç da, “Bu yıl bir muvaffakiyete imza attım ve Türkiye’de birinci 16 bin sıralamasına girdim. Tıp tercih edeceğim ve bu yolda bana dayanak olan ailem ve kurumdaki öğretmenlerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Yüksekova’da kısıtlı imkanlarla hoş bir muvaffakiyete imza attım. Çok şükür ailem ve öğretmenlerimin takviyesi ile hoş yerlere geldik. Bilk evvelki sene sıfır uykuyla imtihana Van’da girdim. Bu yıl ise evimden kalkıp Yüksekova’da imtihana girdim ve hayli avantajlı oldu. İnşallah bundan daha sonraki yıllarde ise memleketimiz bu biçimde muvaffakiyetler ile isminden kelam ettirir” biçiminde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Metin Tek