14 yaşındaki Elif’ten büyük muvaffakiyet

Bakec

New member
Antalya’da yaşayan 14 yaşındaki keman sanatkarı Elif Su Eroğlu, İngiltere’de düzenlenen World Classical Music Awards müsabakası ve İspanya’da düzenlenen Fiestalonia Milenio Talents of Europe müsabakasında birincilik mükafatları aldı.

Antalya Konyaaltı Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Elif Su Eroğlu, İngiltere’de düzenlenen World Classical Music Awards yarışında kendi yaş kümesinde kemanıyla Çinli rakibiyle birlikte 1. Gold Award birincilik mükafatını kazandı.

Ayrıyeten, İspanya’da düzenlenen Fiestalonia Milenio Talents of Europe yarışında 1.’lik mükafatını alarak, 2022 Mayıs ayında İspanya’da düzenlenecek olan Sea Sun Festivali’ne iştirak bursu almaya hak kazandı. Elif, Aralık ayında kazandığı bu iki birincilik ödülüyle, memleketler arası müzik müsabakalarında 11 defa birincilik olmak üzere ülkemize toplam 14 ödül kazandırmış oldu.

100 ÇOCUĞUN ORTASINA GİRDİ

Eroğlu, bunların yanı sıra dünya genelinde başarılı çocukları belirleyen bir teşebbüs olan Küresel Child Prodigy Awards tarafınca 2022 yılında Dubai’de düzenlenecek ödül merasimine katılacak 100 çocuk ortasına girmeye hak kazandı. Küresel Child Prodigy Awards (GCPA) her sene dünya genelinde spor, müzik, teknoloji, bilim, inovasyon, astronomi, eğitim üzere 48 farklı kategoride binlerce müracaat içinden 15 yaş altında marifet göstermiş 100 çocuğun yer aldığı “Global Child Prodigy Awards” isimli bir listeden oluşuyor.

Listedeki 100 çocuğun muvaffakiyetlerinin yer aldığı ve ülkelerinin tanıtımının yapıldığı bir kitap çıkartılarak dünyanın kıymetli kitapevlerinde yayınlanıyor. bununla birlikte değerli bir tanıtım aracı olan bu kitaba, bu sene Türkiye’den Antalyalı kemancı Elif Su Eroğlu girdi. Şubat 2022’de Dubai’de gerçekleşecek bir aktiflikle mükafatı kazanan çocuklar kamuoyuna tanıtılacak.

6 yaşındayken arkadaşını sahnede keman çalarken gördükten daha sonra kemana ilgi duymaya başlayan Elif Su Eroğlu, “Ailem beni her cuma günü Senfoni Orkestrasının konserlerine götürmeye başladı, Dania öğretmenimden keman dersi almaya başladıktan daha sonra ise kemanın ömrümün bir modülü olacağını anlamıştım, kemanın sesini epey seviyorum, beni hayli duygulandırıyor bununla birlikte sahnede epey estetik duruyor, yeni bir yıla girerken bu son mükafatla birlikte, 2021 yılında hazırladığım kayıtları gönderdiğim üç yarıştan üç birincilik derecesi almak ve GCPA ‘Başarılı Çocuklar Listesine’ girmek ailem ve ülkem ismine beni hayli sevindirdi ve gururlandırdı” dedi.

“YARIŞMALAR BENİ MOTİVE EDİYOR”

Girdiği müzik müsabakalarının kendisini motive ettiğini belirten Eroğlu, “Diğer ülkelerden katılan yaşıtlarım ile rekabet içerisinde olmak, başarılı olma yolunda beni teşvik ediyor, ayrıyeten yıl içerisinde keman öğretmenimle yaptığım çalışmaların, dünyanın farklı ülkelerinin heyetleri tarafınca kıymetlendirilerek derece almam da gelecek çalışmalarım için beni motive ediyor. Aldığım dereceler benim için epey bedelli lakin dereceden hayli bu yarışların bana kattığı tecrübe ve deneyimler daha önemli” diye konuştu.

Antalya Piyano Şenliği’nde sahneye çıkacağını belirten Eroğlu, “24 Aralık tarihinde 21. Milletlerarası Antalya Piyano Festivali’nde ‘Genç Yetenekler’ kategorisinde Antalya Devlet Senfoni Orkestrasında sahneye çıkacağım. Sabırsızlıkla ve heyecanla cuma gününü bekliyorum” dedi.

“HER ÇOCUK ENSTRÜMAN ÇALMALI”

Enstrüman çalmanın biroldukça faydasını gördüğünü söyleyen Eroğlu, “Notalar matematikle fazlaca irtibatlı o yüzden sayısal derslerimin gelişmesinde müziğin epeyce faydasını gördüm. Ayrıyeten sahnede keman çalmak beni toplumsal olarak da fazlaca geliştirdi. Bu yüzden her çocuğun bir enstrüman çalmasını epeyce istiyorum. Müzik ile uğraşan insanların daha zeki ve daha âlâ bir insan olacağına inanıyorum” biçiminde konuştu.

14 MEMLEKETLER ARASI ÖDÜL KAZANDI

7 yaşında Dania Kainova’dan keman dersleri almaya başlayan Elif Eroğlu, kısa müddette gösterdiği gelişmenin akabinde katıldığı ABD, Almanya, Bulgaristan, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Kazakistan, Polonya, Sırbistan, Ukrayna’da düzenlenen milletlerarası müzik müsabakalarında 11 sefer 1.’lik olmak üzere Türkiye’ye toplam 14 ödül kazandırmış oldu. Elif, Alexander Markov, Prof. Ani Schnarch, Artur Kaganovskiy, Prof. Cihat Aşkın, Fedor Rudin, Flavio Maddoni, Igor Pikayzen, Prof. Ithzak Rashkovsky, Tuncay Yılmaz, Prof. Vadim Voyler’in masterclass’larına katıldı.

SOLİST OLARAK SAHNE ALDI

Almanya, İtalya ve Bulgaristan’da gala konserlerine çıkan, KKTC ve Türkiye’nin farklı kentlerinde 40’ın üzerinde konser ve resital veren Eroğlu, Adana/Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Ankara/Başkent Orkestrası ile solist olarak sahne aldı.

OKULLARDA RESİTAL VERİYOR

hem de Ankara/Agora Gençlik Senfoni Orkestrası ve İstanbul/Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası üyesi olan Elif Su Eroğlu, her çocuğun bir enstrüman çalması amacıyla, ilköğretim okullarında resitaller vererek toplumsal sorumluluk çalışmaları sürdürerek Dania Kainova ile akademik keman çalışmalarına devam ediyor.