80 yaşındaki Sir Paul McCartney Glastonbury 2022’de

Bakec

New member
The Beatles’ın efsanevi ismi Sir Paul McCartney, müzik ve canlı sanat performanslarının yer aldığı Glastonbury Şenliği’nin en yaşlı sanatkarı olarak sahne almaya hazırlanıyor.

The Beatles’ın efsanevi ismi Sir Paul McCartney, müzik ve canlı sanat performanslarının yer aldığı Glastonbury Festivali’nin en yaşlı sanatkarı olarak sahne almaya hazırlanıyor.

Her yıl haziran ayının son hafta sonunda düzenlenen Glastonbury Şenliği, tam ismiyle Glastonbury Çağdaş Performans Sanatları Şenliği, bu yıl uzun bir ortadan daha sonra efsanevi sanatçı Paul McCartney’i ağırlayacak.

The Beatles’ın üyelerinden olan 79 yaşındaki McCartney, en son 2004 yılında şenlikte sahne almıştı. 2020 yılındaki konseri ise Covid-19 pandemisi sebebiyle iptal olmuştu.

Bu yıl 22 haziran – 26 haziran 2022 tarihleri içinde düzenlenen şenlik, McCartney’nin 80. yaş gününden yalnızca 1 hafta daha sonra gerçekleşecek. bu biçimdece McCartney, şenliğin en yaşlı ismi olmaya hak kazanıyor.

The Sun’ın haberine bakılırsa, ünlü isim, pek görkemli bir şov sunmaya hazırlanıyor. Sanatkara yakın bir kaynak, “Paul’un sahne gösterisi mutlaka görülmeli. Bunun için hayli heyecanlı. Tüm hitlerinin yer aldığı mükemmel bir gösteri sunmak istiyor. Covid-19 pandemisi niçiniyle bu yılda da şenliğin olup olmayacağı meçhuldü lakin Paul devam etmeye son derece kararlı, bunun kendisi için inanılmaz bir şov olacağını düşünüyor.”

ŞENLİĞİN EN GENÇ İSMİ: BILLIE EILISH

Şenlik da Paul McCartney’le sahne alacak isimlerden birisi de Billie Eilish. O da şenliğin en genç sanatkarı unvanıyla sahneye çıkacak.

2001 yılında Los Angeles’ta doğan genç süperstar, şenliğe davet edildiğinde tam olarak ne kadar büyük bir şey farkında olmadığını itiraf etti. En son 2019 yılında sahne alan Eilish, “İçinde yer alana kadar bu kadar değerli olduğunu bilmiyordum. Herkes ‘Aman İlahım, sen Glastonbury’de sahne aldın!’ diyordu ve ben yalnızca ‘Evet, yani?’ diyordum. Ne kadar büyük ve görkemli olduğunu daha sonradan anladım. Ben biraz kültürsüz bir bebeğim. Benim için büyük bir onurdu. Oradaki kalabalık harikaydı” açıklamasında bulundu.