Alec Baldwin olayında kaynaklar onu suçluyor: “Daha evvel de denetim etmeden çocuk oyuncuya silah verdi”

Bakec

New member
Rust sinema setinde Alec Baldwin’in kurusıkı tabanca ile manzara direktörünün vefatına ve direktör yardımcısının da ağır faydalanmasına niye olduğu olayla ilgili, üretimde bakılırsav alan iki kaynak da silahlardan sorumlu Hannah Gutierrez-Reed’i işaret ediyor. Kaynaklar Reed’in daha evvel de denetim etmeden bir silahı 11 yaşındaki bir çocuk oyuncuya verdiğini belirtiyorlar.

Rust sinema setinde yaşanan olayla ilgili argümanlar ortaya atılmaya devam ediyor. Son olarak Alec Baldwin’e silahı veren Hannah Gutierrez-Reed’in silahın güvenliğinden sorumlu olduğu beliritilirken, Reed’in daha evvel de dikkatsiz davranışları olduğu belirtiliyor.
The Daily Beast’e konuşan Rust’ta nazaranv alan iki kaynak Hannah Gutierrez-Reed’in Nicholas Cage’in sineması The Old Way setindeyken de 11 yaşındaki bir oyuncuya silahı hakikat dürüst denetim etmeden verdiğini tez ettiler.

Hannah Gutierrez-Reed

Kaynaklardan biri, “Silahlar konusunda biraz dikkatsizdi, silahları ortada sırada sallıyordu” dedi ve Gutierrez-Reed’in çekim yerinin haricindeki bir otomobile üç silah koyduğunu ve birinci direktör yardımcısı Dave Halls’in silahı otomobilden alıp, mermilerle dolu olduğundan habersiz Alec Baldwin’e getirdiğini söylemiş oldu.

SİLAHIN BOŞ OLDUĞU SÖYLENDİ

Akabinde Baldwin’e silahın inançlı ve boş olduğu manasına gelen “Soğuk silah” diye bağırıldı ve oyuncu da çekim sırasında silahı kameraya doğrulttu ve tetiği çekti, onu sinemaya alırken kazara Halyna Hutchins’i öldürdü ve ardında duran direktör Joel Souza’yı da yaraladı.

Rust setindeki kaynaklar, 42 yaşındaki Halyna Hutchins’i öldüren ve 48 yaşındaki Souza’yı yaralayan ölümcül olayın üstten aşağıya imal sırasındaki başarısızlıkların bir kararı olduğunu söylemiş oldu. Silahı Baldwin’e veren ve ona inançlı olduğunu söyleyen Halls’un silahı denetim etmesi gerektiğini de eklediler.

Halyna Hutchins

Rust’ta bakılırsav alan bir öteki kaynak da The Daily Beast’e yaşanan trajik olaydan evvel sette öbür takım üyeleri tarafınca kazayla ateşlenen en az iki silah olayı olduğunu söylemiş oldu.

Hannah Gutierrez-Reed, The Old Way’in ateşli silahlar departmanına liderlik ettikten daha sonra geçen ay bir podcast röportajında, “İşi neredeyse kabul etmiyordum zira hazır olup olmadığımdan emin değildim, ancak meselesiz geçti” dedi.