Emmy Mükafatları sahiplerini buldu

Bakec

New member
Televizyon ve sinemanın en değerli etkinliklerinden Emmy Mükafatları dün gece sahiplerin buldu. İngiliz kraliyet ailesini anlatan Crown geceye damga vurdu.

Cümbüş dünyasının en kıymetli etkinlilerinden biri olan Emmy Mükafatları dün gece Los Angeles’ta sahiplerini buldu. Corona virüsü sebebiyle geçen yıl sönük bir biçimde geçen Emmy Ödülleri’ne epey sayıda ünlü sanatkarın katılması gündem olurken drama ve güldürü kısımlarında sürpriz olmadı.

Şovmen Cedric Antonio Kyles’ın mesken sahipliği yaptığı aktiflikte Crown, en yeterli drama kolunda üretim mükafatını kazanırken, Jason Sudeikis’in yer aldığı Ted Lasso ise birinci döneminde en uygun güldürü kolunda ödül kazandı.

Ted Lasso’nun yaratıcısı Jason Sudeikis hem oyunculuğu birebir vakitte metin müellifliği ile iki mükafatı konutuna götürdü.

Geçen yıl yayınlanan ve dünya genelinde satranç seti satışlarının artmasına sebep olan The Queen’s Gambit ise Üstün Küçük Dizi ödülünün yanı sıra Küçük Dizi ya da Antolojide Üstün Direktör mükafatını kazandı.

Mesleği boyunca, Emmy, Grammy ve Oscar mükafatı kazanmayı başaran az sanatkarlardan olan Kate Winslet, Emmy heykelciğine bir yenisini ekledi. Winslet, Mare of Easttown’daki rolüyle küçük dizide üstün performans sergileyen bayan oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Ted Lasso’nun yıldızı Sudeikis güldürü kısmında en yeterli erkek oyuncu mükafatını kazanırken Hacks dizisinin 70 yaşındaki yıldızı Jean Smart da güldürü kolunda en âlâ bayan oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Smart konuşmasında Mart ayında 71 yaşında hayatını yitiren eşi Richard Gilliland’ı andı. Smart, “Sen, mesleğini geri plana atmasaydın ben bugün burada olamazdım. yardımıyla olağanüstü fırsatların değerlendirebildim” dedi.

Kraliçe Elizabeth’i canlandıran Olivia Colman, drama kısmında en yeterli bayan oyuncu mükafatını kazandı.

Drama kısmında en uygun erkek oyuncu mükafatını The Crown dizisinde Prens Charles’ı canlandıran Josh O’Connor kazanırken en güzel bayan oyuncu mükafatını ise Kraliçe Elizabeth’i canlandıran Olivia Colman kazandı.

Dizide Prens Philip’i canlandıran Tobias Menzies, drama kolunda en yeterli yardımcı erkek oyuncu mükafatını meskenine gdolayırken, Margaret Thatcher’ı canlandıran Gillian Anderson da en âlâ yardımcı bayan oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Hannah Waddingham, güldürü kısmında en güzel yardımcı bayan oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Güldürü kolunda ise Ted Lasso birfazlaca ödül kazandı. Brett Goldstein, güldürü kısmında en düzgün yardımcı erkek oyuncu mükafatını kazanırken, Hannah Waddingham da birebir kategoride en düzgün yardımcı bayan oyuncu ödülünün sahibi oldu.

AYRINTILAR GELİYOR…