“Eşcinsellik imaları” kızdırmıştı… Ünlü oyuncu özür diledi

Bakec

New member
77 yaşındaki Amerikalı oyuncu Sam Elliott, 12 kısımda Oscar Ödülü’ne aday gösterilen “The Power of the Dog” sineması hakkında yaptığı makûs yorumlarından dolayı özür diledi.

“A Star is Born” sinemasıyla Oscar’a aday gösterilen ünlü aktör Sam Elliott, şubat ayında katıldığı bir podcast’te Oscar ödüllü “The Power of the Dog” sinemasındaki “eşcinsellik imalarından” rahatsız olduğunu söylemişti. Elliott, sinema için de “b*k gibi” tabirini kullanmıştı.

Elliott’un kelamlarına, sinemanın direktörü Jane Campion ve başrol oyuncusu Benedict Cumberbatch’ten ağır reaksiyonlar gelmişti.

“The Power of the Dog” sinemasından bir kare…

“BU WESTERN SİNEMA Mİ?”

Western sinemalarında sık sık rol alan Elliott, Marc Maron’un WTF isimli podcast’inde sinemadaki kovboyların Chippendale dansçıları üzere olduğunu söyleyerek Benedict Cumberbatch’in kapalı bir eşcinseli canlandırdığını ve bundan rahatsız olduğunu söylemişti.

“O sinemadaki tüm bu lanet mümkün kovboylar bu biçimde görünüyordu. Etrafta gömleksiz koşuyorlar. Kahrolası sinema boyunca daima bu eşcinsellik imaları var. Bu western sinemasında western nerede?” diyen Elliott, sonrasındasında sarf ettiği bu kelamlardan ötürü pişman olduğunu deklare etti.

Biroldukca kişinin homofobik olarak gördüğü “incitici” kelamları niçiniyle “korkunç” hissettiğini söyleyen ünlü aktör özür diledi.

Benedict Cumberbatch

Elliott, “Söylemek istediklerimi epeyce düzgün tabir edemedim. İnsanları inciten kimi şeyler söylemiş oldum. Kendimi epeyce berbat hissediyorum. Eşcinsel topluluğu tüm mesleğim boyunca inanılmazdı.”

“Ben ayrıyeten podcast’te Jane Campion’un harika bir direktör olduğunu düşündüğümü de söylemiş oldum. Tüm ‘The Power of the Dog’ takımından ve bilhassa Benedict Cumberbatch’tan özür dilemek istiyorum” diyerek kelamlarını tamamladı.

12 kısımda Oscar’a aday gösterilen ve yılın favorisi olarak görülen “The Power of the Dog” sineması, yalnızca Jane Campion’ın kazandığı “En Güzel Yönetmen” ödülüyle şaşkınlık yaratmıştı.