Haftanın Kitapları

Bakec

New member
İki kardeşin sımsıcak hayatı

Eren Tunç’tan Vefalı Dost – Bir Akbük Kıssası. Bundan tam bir yıl evvel malını mülkünü bırakıp sahibi olduğu şirketin idaresini de vekâleten genel müdürüne devretmiş ve doğup büyüdüğü, gençlik yıllarını geçirdiği, ömrünü zindana çeviren İstanbul’dan kaçmıştı. Tam olarak ne yapacağını, nereye gideceğini kendisi de bilmiyordu. Kendini yollara vurdu. Ve yolunun üzerindeki bir yerde, Ege Bölgesi’nin az bilinen, denize kıyısı olan Didim’e on üç kilometre uzaklıktaki Akbük beldesinde demir attı. Oranın büyüsüne kapıldı. Yerleşmeye karar verdi. Bu romanda Ahmet Sadıkoğlu ve kardeşi Buse’nin sımsıcak hayatına şahit olacaksınız. Sevgi, hürmet, sadakat ve vefa duygularıyla… (Artshop Yayıncılık)

Kalbimizin sesini dinlemek

Peter H. Reynolds’tan Ben Sevgiyim. Ellerimi kalbimin üzerine koyuyor ve dinliyorum. Karşılığı orada, kalbimde buluyorum. İçimde şefkat var. Hassas davranıyorum. Ben sevgiyim. Sevgi; şefkat göstermek, minnet duyarak yaşamak, akıl ve vücutlarımıza itina göstermektir. Çok satan Ben Yogayım ve Ben Beşerim üzere kitapların yaratıcılarından sevginin tüm çeşitlerini kutsayan bir hikaye. Farkındalık ve sağlıklı hayatı temel alan kitap okurlara endişe, öfke, kırgınlık ya da ıstırap duyduklarında içlerine bakmalarını söylüyor. İçimizde fırtınalar koptuğunda ve gökyüzü karardığında sevginin dönüştürücü gücü güneşin bir daha doğmasını sağlayacak. Kalbimizin sesini dinlemek daha âlâ bir dünyaya kavuşmamıza yardımcı olacak… (Altın Kitaplar)

hayatın tüm şifreleri yolunuzun üzerinde

Nalan Miri Sözer’den Levla-Zahir ve Batın Rapsodi. Başınıza gelen yeterli ya da makus her olay nihayetine erdirmediğiniz sürece karmaşık bir olay olarak bir daha sonraki devrin ön hazırlığı… Size frekans atlatacak; çözülmeyi bekleyen bir bulmacanın ipucu… Levlâ, kendine dair düğümleri çözmeye koyulduğu bu seyahatte bir yandan alaka, sadakat, özgüven ve farkındalığa dair yeni tanımlar bulurken öbür yandan aşkı, güvensizliği, insanın kendi olmasının manasını sorguluyor. hayatın tüm şifreleri yolunuzun üzerinde kıyıda köşede bilinmeyen. Ya kendinizi ıskalayarak öylesine yaşayıp gideceksiniz ya da kendi hayatınızın baş kahramanı olacaksınız. (Artemis Yayınları)

Bağımsızlık sevdasının uykusuz aydınlarına

Öner Yağcı’dan 68 Kuşağı-Doğuş ve Arayış. Biz devrimciler olarak… Sayımızın azlığına, düşmanın oldukcaluğuna bakmadan, bıkmadan, yılmadan, yorulmadan Tam Bağımsız ve Sahiden Demokratik Türkiye İçin; bizi mahvetmek isteyen emperyalizme, bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı, son nefesimize kadar uğraş edeceğimize, devrimci erdemimiz üzerine ant içeriz. 68’in İhtilal Andı. İhtilallerin savunucusu 68 neslini yaratan öğretmenlere, bağımsızlık sevdasının uykusuz aydınlarına hürmetle, gençlerine sevgiyle. (Bilgi Yayınevi)

Devrin toplumsal kıymetleri

Daniel Defoe’den Moll Flanders-Klasik Bayanlar. Kitap, 17. yüzyıl İngiltere’sinde dünyaya gelen bir bayanın hayat hikayesini, kendi ağzından aktarır. Zindanda doğup on iki yıl fahişelik, on iki yıl hırsızlık yaparak yaşayan, başından beş evlilik geçen, maceraları İngiltere’den Amerika’ya uzanan kitap, tartışmaya açık hayat görüşü ve derinlemesine sunulan portresiyle İngiliz edebiyatının en ilgi alımlı bayan kahramanlarından biridir. Roman çeşidinin birinci örneklerinden olan kitap, bir yandan periyodun toplumsal bedellerine ışık tutarken başka yandan da cürüm dünyasını ve cinsellik hususlarını, ahlak dersi verme derdi gütmeksizin açıkça gözler önüne serer. (Can Yayınları)

Çocuklarımızı yetiştirmek yerine onların köleleri olduk

Fazilet Seyitoğlu’ndan Karnı Tok Ruhu Aç Çocuklar. Çocuğunuza nasıl bir rol modelsiniz? Marka düşkünü, gösteriş budalası, toplumsal medya bağımlısı olabilir misiniz? İnternet çağında doğan çocukları yetiştirmenin zorlukları nelerdir? Çocuğunuzun nasıl hudutlara gereksinimi var? Kendine âşık/narsis kuşaklar mi yetişiyor? Çocuğunuzun duygusal açlığını unsurlarla mi gideriyorsunuz? Bu kitapla bir arada anne babalığınıza, çocuğunuzun ruhsal gelişmenine dair soru ve sıkıntılarınıza hayattan ve klinik olaylardan örneklerle yanıtlar bulacaksınız. Gerçek terapi hikayelerinin de yer aldığı bu kitapla hem ebeveyn olarak kendinizi birebir vakitte çocuğunuzu daha yakından tanıyacak, kendinizin ve çocuğunuzun ruh sıhhati faydasına büyük bir adım atmış olacaksınız… (Destek Yayınları)

Yaşadığımız büyük dönüşüm

Çınar Oskay’dan Çağ Sancısı. Tarih dalgalar halinde ilerler. Bize bir çağ dönümü, fırtınalı yıllar denk geldi. Hayatlarımız eskisi üzere değil, olmayacak da. Muharrir, yaşadığımız büyük dönüşümü anlatan arşivlik söyleşilerle ahlaki, politik, entelektüel yol haritaları ortaya koyuyor. Her birimizin hissettiği çağ sancılarını, gizemlerini çözerek dindirmeye çalışıyor. Dünyanın en tesirli tarihçisi Yuval Noah Harari ile Süleyman Demirel, Uruguay’ın eski Cumhurbaşkanı José Mujica ile Şener Şen, Facebook’un 2 numaralı ismi Sheryl Sandberg ile Aytaç Yalman, Sezen Aksu, Cem Yılmaz ve Orhan Pamuk… 29 ikonik isim bu biçimdece bir kitapta bir ortaya geliyor. Adalet Ağaoğlu ile Çetin Altan’ın son söyleşileri de kitapta yer alıyor. (Doğan Kitap)

Tabiatla iç içe yaşamayı isteyenler

Erbuğ Kaya’dan Yeganeler -Gizemli Sanatlar. Tıpkı dünya üzerinde iki diyar… Tabiatla iç içe yaşamayı isteyenler Tabiatın Diyarı’nda… Tabiata hükmetmek isteyenler ise Hükmedenlerin Diyarı’nda. Ormanbağ kardeşler Mercan, Vala, Darun, Azem ve Safir Tabiatın Diyarı’nda barışçıl bir hayat sürerken şanssız bir kaza onları birbirlerinden ayırır. Safir Ormanbağ, Hükmedenlerin Diyarı’na sürgün edilir. Bu beklenmedik geçiş pusuya yatmış bir karanlığı tetikler ve kötülük harekete geçer. Safir Ormanbağ hiç tanımadığı bir diyarda hayatta kalmak ve peşine düşen karanlığa karşı savaşmak zorunda kalacaktır. Ancak tek başına değil, yardımına koşanlarla beraber… (Doğan ve Egmont Yayıncılık)

Hayat bir döngüdür, bahar er geç gelir ve yaza kavuşur

Ayşe Kulin’den Hazan. Hazan, sonbahar demek. Hüzünle akraba olan bu sözcüğün bir diğer manası hasret ve ayrılık mevsimi… Bir oburu sararıp solmuş, eski canlılığını kaybetmiş kimse. Kimi tariflerinde kendimi bulduğum bu kelimeyi fazlaca sevdim ve madem ben de sonbahar mevsimindeydim ömrümün, kitabımın ismini Hazan koydum. Veda ile başlayıp Umut- Hayat- Hüzün ve Hayal ile sürdürdüğüm otobiyografik seyahatimi Hazan ile noktalıyorum. Kitabın hüzün dozu çoka kaçmasın diye komik ve memnun anılarımdan da seçtim siz okurlarım için. Hayat bir döngüdür, bahar er geç gelir ve yaza kavuşur. Benim bir kış günü yazmaya başladığım Hazan ile siz bir yaz günü buluşacaksınız. Yaz mevsiminizin memnun, huzurlu geçmesi dileğiyle keyifli okumalar diliyorum. Ayşe Kulin. (Everest Yayınları)

Vicdanı, hafızası, kıymetleri ve acılarıyla insan

Şahin Ünal’dan Üçten Geriye. Ordunun değerli askerleri, kaybı göze alınamayacak kadar önemliydi… Pekala ya hasar görürlerse? Ziyanı telafi etmek üzere planlanan projede, askerliğin bilimle birleştiği yerde, denkleme sığmayan bir faktör vardı: İnsan. Vicdanı, hafızası, kıymetleri ve acılarıyla insan… “Üzerimize roket atacak kadar bizden nefret etmenizi anlamakta zorlandım Kumandan. Arkadaşlarım yanı başımda can verdi. Bizi birer canavara çeviren bilimsel araştırmayı onaylarken senin için epeyce değerliydik, daha sonra olanları hesaplayamadın…” (Epsilon Yayınevi)

Genzi yakan o soğuk hava çarptı bir daha yüzüne

Mehmet Murat Taylan’dan Ay’a yemin ettin. Bir nefes rüzgara karıştı, bir nefes ki buz üzere, genzi yakan o soğuk hava ayazla bir olup çarptı bir daha yüzüne. Ne bitmez yol bu, uzak ki ne uzak, her adım eziyet, her adım soğuk ter, her adım bacaklarda, sırtında, boynunda ağrı, sızı. Birazdan ayaz akşamın serinine karışacak, daha soğuyacak hava, kar zorlayacak, vücut daha da ezilecek, kaslar daha epeyce güç isteyecek yürümek için, durup dinlenmek gerek. Bak karanlık yol tarz geliyor, yamaçlardan gölgeler kayboluyor, sonraki günün Güneşini gorene kadar uyuyacaklar gecenin koynunda. Siyah bir yorgan üzere örtecek beyazı gece, yıldızları goreceksin birazdan, lacivert gökyüzü beyaz yeryüzüne karışacak, Ay çıkacak tahminen de. (Fark Yayınevi)

Ömrü boyunca inandığı davalar uğruna gayret etti

Ali İstek Türker’den tekrar Yaşarsam İki Olsun. Kadim dost Ali İstek Türker’in, kesimin ortasından birisi olarak müziğimize yaptığı katkılar unutulmaz niteliktedir. -Zülfü Livaneli. Canım dostum Ali İstek, benim için her şeydilk evvel bir çaba adamıdır. Ben bu insanın o denli boş oturup, çiçek bulut seyrettiğini ya da yeterli bir şeylerin gelip onu bulmasını beklediğini hiç görmedim. Ömrü boyunca inandığı davalar uğruna çaba etti. Müzik için, bölüm için, bir arada çalıştığı sanatkarlar için daha sonra toplumsal sorumluluk projeleri için, evlatlarımız için durup dinlenmeden çabaladı. Bu niçinle ömrüyle bütünleşen çalışmalarını kitabında toplamasını gerekli bir adım olarak görüyorum. -Nükhet Duru. (h2o Kitap)

Tüm gerçekler acı değildir, lakin bütün acılar gerçektir

Eray Akgül’den Uyumak İçin. Karanlık meskenlerde, acıların üzerine çekilen perdeler birtakım çocukların katil olmasını engellemeye yetmez. Hastalıklı bir zihnin ortasındaki labirentte, usta bir polis ve grubu iz peşinde. Vaktin kapatamadığı geçmişe ilişkin yaralar, bir annenin donmuş gülümsemesi ve uyumak için dökülen kan. “Tüm gerçekler acı değildir ancak bütün acılar gerçektir.” (İkinci Adam Yayınları)

Dünyanın makamıyla gururlanıp incitme insanı

Sunay Akın’dan Şiirli Yastık. Şiirli yastık olur mu demeyin. Sivas Kongresi için kente gelen Mustafa Kemal Paşa’ya, Sivas Sultanisi’nin ikinci katındaki bir oda ayrılır. Yatağın üstünde, bir genç kızın çeyiz sandığından alınan, çiçek motifli ipek bir örtü vardır. Mustafa Kemal, yastıklara işlenmiş iki dizeyi okuyunca, Mazhar Müfit Bey’i yanına çağırır. Mazhar Müfit Beyefendi telaşlı ve biraz da mahcup, yastıklardaki beyitlerin kendisi için yazılmadığını, asla bu biçimde bir kasıtları olmadığını anlatmaya çalışırken, Mustafa Kemal açıklamanın gereksiz olduğunu ve şiirdeki ihtarın herkes için hakikat olduğunu söyler. Sivas Kongresi günlerinde, Mustafa Kemal’in başını koyduğu yastık kılıflarına yazılı şiirin birinci dizesi şu biçimdedir: “Dünyanın makamıyla gururlanıp incitme insanı…” (İş Bankası Kültür Yayınları)

İki farklı vakitten iki farklı hikaye

Jeanette Winterson’dan Frankissstein: Bir Aşk Öyküsü. Özün tözün nedir senin, hangi unsurdan yapılmışsın ki milyonlarca garip gölge eğiliyor önünde? Muharrir, gotik edebiyat klasiği Frankenstein’dan esinlenerek yazılmış, ortasında yaşadığımız vücutlar ve arzuladığımız vücutlar hakkındaki cüretkâr romanıyla karşınızda! İki farklı vakitten iki farklı hikaye anlatan bu yapıtın açılışını on dokuz yaşındaki Mary Shelley yapıyor. 1816 yılında yakın arkadaşlarıyla birlikte kaldıkları ıssız bir kulübeden Frankenstein hikayesinin tohumlarıyla ayrılışını kendi ağzından dinliyoruz. İkinci hikayede ise Britanya, Avrupa Birliği’nden çıkış sonucuyla çalkalanırken genç transseksüel tabip Ry, ünlü yapay zekâ uzmanı Victor Stein’a âşık olur. Fakat ikisi de bu tutkulu beraberliğin bir yeraltı laboratuvarında nihayete ereceğini aklına getirmemiştir… (Kafka Kitap)

Aşkın ölümsüz destanı

Erhan Çapraz’dan Bedriddin İle Zöhra. Bedriddin ile Zöhra, asırların arasından süzülüp gelmiş bir halk hikâyesi… Aşkın ölümsüz destanı. Onu çarpıcı kılan asıl taraf ise yüzsenelerdır tartışılan sûfi kahraman Pir Bedreddin’in trajik bir anlatısı olması… Tarih kaynakları, tasavvuf tarihi, edebiyat ve kültür bir vesileyle daima Pir Bedreddin’den kelam açar. Biraz da periyotların ve yazanın bakışına nazaran aydınlanır ya da gölgelenir onun portresi. Halk Edebiyatı’nda nasıl gözükmüştü Pir Bedreddin? Bu husus daima karanlıkta kalmıştı. Muharrir, şu ana kadar elimize geçen en eski yazma halk kıssasından hareketle, sözel anlatı geleneğine birinci kez yansıyan Pir Bedreddin figürü üzerinden geleneğin bu istikametine ışık tutuyor. (Kapı Yayınları)

hiç bir şey yazmasam bile fazla kaçacak

Alsem Roidi’den Yuva. Buradan başladıysanız, ne yazarsam yazayım ıskalamış olacağım. Burada buluştuysak, hiç bir şey yazmasam bile fazla kaçacak. Okumadan öncesi yahut okuduktan daha sonrası yok bu kitabın. Muharririn kendisi için bile bu biçimde bu durum. Ne bir eksik ne bir fazla. Sadece okunurken ve okundukça var. her insanın yaşarken ve yaşadıkça başına geldiği üzere. Ağyarını mani, der eskiler. Ağyarını mani, efradını cami, kendine bir yuva. (Kaplumbaa Kitap)

Terk edenler, terk edilenler mercek altına

Ceylin Erbak Aytekin’den Vakitten Kaçan Ayrılık. ömrün tüm seyahatleri ileriye doğrudur ve gidenlerin arkasında kalan birileri daima vardır. Her gidiş, bir ayrılık olduğu kadar bir kavuşma ya da kopuştur hem de. Muharririn on iki hikayeden oluşan bu birinci kitabında kopuşları, kavuşmaları, terk edenleri, terk edilenleri mercek altına alıyor. kimi vakit bir martının ağzından anlatıyor ayrılığın hüznünü, kimi vakit yatılı okulun karanlık ve soğuk koridorlarından sesleniyor okura. Akıp giden günlerimize, göz açıp kapayıncaya kadar geçen vaktin ortasında yitirdiklerimize, keşfettiklerimize ve hayata mana yükleme dileğimize, detaylara düşkün bir yakın gözlüğüyle bakıyor. Gidenlerin yüklerine olduğu kadar kalanların da kahırlarından kurtulma uğraşlarına odaklanan müellifle bir arada; siz de ayrılıklarınızı, arkanızda bıraktıklarınızı, kavuşmayı düşlediklerinizi, heveslerinizi, heyecanlarınızı ve tasalarınızı hatırlayarak yepisyeni bir seyahate çıkacaksınız. (Karakarga Yayınları)

Sinsi bir gerginlik havası

Muzaffer Buyrukçu’dan Sıcak Alakalar Gerisi Yarın – Günlükler. 60’lar, İstanbul’un dar sokaklarından, kenar mahallelerinden çıkmış delikanlıların para kazanabilmek için debelendiği, bu sırada da haklarını öğrenmeye başladıkları vakit içinder. Sokaklarda günden güne hissedilen lakin kendini tam olarak göstermeyen sinsi bir gerginlik havası… Muharrir, o yılların atmosferini iliklerimize kadar hissettirirken devrin sanat, özellikle edebiyat dünyasının kapılarını hepimiz için aralıyor ve onun kabına sığmayan kalemi, geçmiş vaktin anılarını belleklere bir çivi üzere çakıyor. (Kırmızı Kedi Yayınları)

Hikayelerin olağanüstü bir gücü vardır

Mahmut Baycan’dan Eskiler Satıyoom!..Uçağa binmemiş insan vardır. Ancak hikaye dinlememiş, hikaye okumamış insan yoktur. Birinci çağlarda mağaralarda yaşayan insan toplulukları bile hikayeye gereksinim duymuş ve onu anlatıp, dinlemişlerdir. “Öykülerin olağanüstü bir gücü vardır. Hikaye başladığında sizi içine çeker ve bir mühlet daha sonra beyninizin denetimini ele geçirerek, sizi kendi dünyasında gezdirir” der, ABD’li müellif Jonathan Gottschal. (Kora Yayın)

İnsanların uygun olduğunu var iseymak devrimci bir harekettir

Rutger Bregman’dan Birçok İnsan Düzgündür: Yeni Bir İnsanlık Tarihi. Machiavelli’den Hobbes’a, Freud’dan Pinker’a herkes şuna inanıyor: Beşerler kötüdür! Birçok İnsan İyidir’deyse yeni bir argüman var: İnsanların yeterli olduğunu var iseymak hem gerçekçi tıpkı vakitte devrimci bir harekettir. Çünkü diğerlerinin makûs olduğunu düşündüğümüzde gerek siyasetin gerek iktisadın en makus yanları ortaya çıkıyor, halbuki insanların temelde yeterli olduğunu var iseymak, değişik seçenekleri mümkün kılıyor. İnsanlık tarihinin son 200 bin yılına yeni bir perspektiften bakan Bregman rekabetten çok iş birliğine yatkın olduğumuzu, birbirimize güvenme içgüdümüzün Homo sapiens’in birinci ortaya çıktığı vakit içindera kadar uzandığını savunuyor. The Guardian, The Daily Telegraph, New Statesman ve Daily Express’e nazaran Yılın kitabı. (Mundi Kitap)

Memnun bir gelecek için hoş hayaller kurmak

Naşide Gökbudak’tan Beyaz Güller Açarken. İnsan kalbine lakin bir kişiyi sığdırabilir. Elazığ’da yaşayan Nevin, büyük sorunlar hayatış bir ailenin en küçük kızıdır. Hem okula devam etmekte tıpkı vakitte memnun bir gelecek için hoş hayaller kurmaktadır. En yakın arkadaşı Füreyya’nın omurundaki değişimlere tanıklık ederken, kendisini bekleyen sürprizlerden habersizdir. Yaşantısı ve ülküleri içinde kalan genç kız yaptığı tercihlerle yolunu çizmeye çalışırken ömrün gerçekleriyle yüz yüze kalacak ve kendini beklemediği bir savaşın ortasında bulacaktır. Müellif, romanında Nevin’in öyküsünü anlatırken, bir yandan da devrin siyasi iklimine, Anadolu geleneklerine, aile baskısına, gençlerin yanlış seçimlerine ve aşkın insan hayatındaki belirleyici rolüne farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Muharrir, ömrün ortasından karakterlerle bir defa daha okurların kulağına umudu fısıldıyor. (Nemesis Kitap)

Çocuklar ağacın enteresan sakinleriyle tanışır

Enid Blyton’dan Tılsımlı Orman. Üç kardeş Joe, Beth ve Frannie yeni taşındıkları konutun yakınlarındaki Tılsımlı Orman’ı ve oradaki Sihirli Uzaklar Ağacı’nı keşfederler. O denli uludur ki Uzaklar Ağacı, ortasında bir fazlaca yaşayan vardır: Balperi, Kimbilirkim Beyefendi, Çalkaladur Hanım, Ay Surat… Çocuklar ağacın bu enteresan sakinleriyle tanışırken olağanüstü bir keşif daha yaparlar: Uzaklar Ağacı’nın üst kolları sıra dışı ülkelere uzanır! (Redhouse Kidz Yayınları)

Fazilet, iç huzuruyla yoğrulmuş üç hikaye

Lev Nikolayeviç Tolstoy’dan İlah Gerçeği Görür Fakat Bekler. Müellif, bu hikayelerde devrinin Rus halkının yaşama bakış açısını akıcı lisanıyla kaleme alır. Kitapta, hatasız yere Sibirya’da yirmi altı yıl mahpus yatan, fakat Tanrı’ya olan inancını hiç kaybetmeyen Aksyonov’un hikayesi anlatılır. “Başkırt İlyas”da ise tek başına paranın memnunluk getirmediği ve hikaye kahramanı İlyas’la karısının lakin tüm varlıklarını yitirdikten daha sonra yaşadıkları iç huzuruyla memnunluğu buldukları lisana getirilir. “İki Yaşlı Adam”, Yifim ve Elişa ismindeki yaşlı iki köylünün Kudüs’e yaptıkları hac seyahatinin hikayesidir ve bu hikayede yardıma muhtaç olanlara takviye olmanın Tanrı’nın bize verdiği kutsal bir vazife olduğu vurgulanır. (Remzi Kitabevi)

Kendini yenilemek isteyenler için

Coşkun Soyer’den Tedarik Zinciri niye Önemli ve E-Ticaret ve Ötesi isimli iki kitap birden… Muharrir, “Tedarik Zinciri kitabımda, Pandemi ile bir arada daha kıymetli hale gelen TZY’nin bütün istikametleri anlatılıyor. E-Ticaret kitabımı kendini yenilemek ve ilerlemek isteyen işletmeler ile birlikte artık neredeyse ortasına yaklaştığımız 21. yüzyılda e ticaretin ötesini görmek isteyenler için hazırladım” diyor. (Sage Yayıncılık)

Medyanın palavrası nasıl kullandığı anlatılıyor

Özdemir İnce’den AKP’den Masallar. “Televizyon her an gericiliğin kalesi olabilir. Haberlerin içeriğinin değişmesi için 60 dakika kafidir. Siyasetini palavra üzerine kuracak olan AKP bu gerçeği tahminen kurulmadan evvel keşfetmişti. Palavra ve uyduruk imgelerle Cumhuriyet’i sakatlayacak ve yine tıpkı gereç ile siyaset yapacaktı. Gerçek kıymetli değildi, irtibat araçları marifetiyle paralel ve kurgusal bir gerçeklik yaratacaktı. İktisat batarken, enflasyon tırmanıp, TL’nin bedeli yerlerde sürünürken bunun tam zıddı yazılıp söylenecekti. Kitap, iktidarın ve yarattığı medyanın palavrası nasıl kullandığını, siyasetten iktisada, kültür-sanattan medyaya, eğitimden dış siyasete kadar her alanda palavrası nasıl hâkim kıldığını, bütün bir toplumu dönüştürmenin, Mustafa Kemal’in Cumhuriyetini yıkmanın aracı haline getirdiğini anlatan en çarpıcı çalışmalardan biri. (Sia Kitap)