Helen Mirren Ömür Uzunluğu Muvaffakiyet Ödülü’nü hak etmediğini düşünüyor

Bakec

New member
Ünlü aktris Helen Mirren, mesleği ve oyunculuğu hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. The Times’ın haberine nazaran, Mirren, gelecek hafta alacağı Ömür Uzunluğu Muvaffakiyet Ödülü’nü hak etmediğini belirtti.

76 yaşındaki Oscarlı aktris, gelecek hafta Los Angeles Screen Actors Guild (SAG) Onur Ödülü’nü alacak. Mükafatı daha evvel alanlar içinde ise Robert De Niro, Julie Andrews, Elizabeth Taylor ve Yeniden Kelly üzere efsaneleşmiş isimler yer alıyor.

The Mail on Sunday’s YOU Magazine’e konuşan ünlü oyuncu, bu mükafatı alacağına şaşırdığını belirtti. “Samimi olarak söyleyebilirim ki, hayat uzunluğu muvaffakiyet mükafatını hak ettiğimi düşünmüyorum. Zira hala faal olarak çalışmaya devam ediyorum. Şimdiye dek birden fazla şahane olan biroldukça sinema yaptım, kimileri da nitekim berbattı. Bu mükafatı alıyor olmak beni şaşırttı, büyük bir onur” dedi.

Mirren’ın Oscar, Bafta, Emmy ve Tony üzere çeşitli mükafatları bulunuyor. Ayrıyeten 2006 yılında çektiği The Queen sinemasıyla kazandığı bir SAG mükafatı de mevcut.

Gençliğinde olduğu üzere kendini eleştirdiğini belirten oyuncu, mesleğinin 56. yılında da bu durumun devam etmesi konusunda telaşlıydı:

“Kendimi, bedenimi hala aklımdaki halim üzere görüyorum. Yirmili, otuzlu ve kırklı yaşlarım; mücadeleci, hırslı, hayal kırıklığına uğramış ve kendi kendini eleştiren bir biçimde geçmişti. Kendimi hala birebir insan olarak hissediyorum. Merak ediyorum, bu hiç değişecek mi? O gergin his beni daima tetikte tutuyor. Bu seferi de hallettim fakat tekrarki işte yeniden karşıma çıkacak diyorum. Zira yaptığınız işte ne kadar uygun olduğunuzdan asla tam olarak emin olamazsınız. Bizim işimiz hekim, mimar ya da bahçıvan olmaya benzemiyor, bakıp da ‘Ah evet, bu hakikaten iyi’ diyebileceğiniz bir iş değil. Oyunculuk hayli daha değişken bir şey.”