İpekyolu Belediyesi Bayan Spor Merkezi şifa kapısı oldu

Bakec

New member
İpekyolu Belediyesi Bayan Spor Merkezi şifa kapısı oldu
Van’ın İpekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafınca bayanların spor yapması için kısa bir süre evvel açılan bayan spor merkezi, artık de skolyoz hastası Songül Eraslan için şifa kapısı oldu.

Kısa bir süre evvel Bahçıvan Mahallesi Abdurahmangazi 4. Sokak’ta açılan ve bayanlara fiyatsız hizmet veren İpekyolu Belediyesi Bayan Spor Merkezi, kas güçsüzlüğü sorunu niçiniyle yürümede zorluk yaşayan Songül Eraslan için umut oldu. Umutların azaldığı bir anda bayan spor merkezi ile tanıştığını söz eden Eraslan, “senelerdan bu yana bu hastalıkla gayret ediyor, bastonsuz adım atamıyordum. İpekyolu Belediyesinin bayanlara yönelik spor salonu açtığını duydum ve hayatımın bir kesimi haline gelen bastondan kurtulmak için buraya kayıt yaptırdım. Kendi ayaklarımın üstünde durarak hayatımı devam ettirmek istiyorum. Buraya geldikten daha sonra hocalarımın özel eğitimleri ile bacaklarımın güçlendiğini, yavaş yavaş kendi başıma adımlar atmaya başladığımı gördüm. Bizlere bu imkanı sağlayan Belediye Lider Vekili Sinan Aslan başta olmak üzere hocalarımız ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

“Doğru eğitim ve azim başarıyı getirdi”

Merkezde verdikleri eğitimlerle Songül Eraslan’ın birinci kez takviyesiz adım atmaya başladığını belirten spor eğitmeni Tansu Ağtak da, “Daha birinci derste Songül’le tanıştık ve azmini gördük. Songül’ün azmi eğitimlerimizle birleşince muvaffakiyet kaçınılmaz oldu. Songül’ün büsbütün bastonsuz yürüyebilmesi için bacaklarını kuvvetlendirme teknikleri uyguluyor, kum torbaları kullanıyoruz. Hastamızın zorlanmayacağı esnetme, kas kuvvetlendirme hareketlerini yapmaya ihtimam gösteriyoruz. Tüm bayanlar ismine bizlere bu biçimde bir imkanı sağlayan Belediye Lider Vekili Sinan Aslan başta olmak üzere emeği geçen yetkililere epey teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Lider Vekili Sinan Aslan; zumba, pilates, kardiyo, aerobik step, boks, kick boks, yetişkin jimnastik ve latin dansları kollarında hizmet veren bayan spor merkezinin Vanlı bayanlardan ağır ilgi gördüğünü lisana getirdi. Aslan, “İlginin fazla olması niçiniyle bayan spor merkezi sayısının arttırılması istikametinde çalışmalar başlattık. Alipaşa Bayan Spor Merkezimiz de kısa müddet içerisinde tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak. Bayanlara yönelik çalışmalarımız devam edecek” tabirlerini kullandı. – VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı