Işın Karaca: Birinci büyük başarımı bu sahnede elde ettim

Bakec

New member
Güvercinada’da gerçekleşen bir basın toplantısı ile başlayan 24. Altın Güvercin Beste Yarışı, Tarihi Kervansaray’da düzenlenen mükemmel bir gala gecesi ile devam etti. İştirakçilerin aşı kartı, hastalık geçmişi yahut son 48 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi kararı sorgulaması yapılarak kabul edildiği gala gecesine, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Vilayet Lideri Ali Çankır, CHP Aydın Milletvekilleri, Aydın Büyükşehir Belediye Lider Vekili Evrim Karakoz, Kuşadası Belediye Lideri Ömer Günel, Didim Belediye Lideri Deniz Atabay, Nazilli Belediye Lideri Kürşat Engin Özcan, Belediye Lider Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, basın mensupları ve fazlaca sayıda davetli katıldı.

Galada konuşan Kuşadası Belediye Lideri Ömer Günel, Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışı’nın birinci defa düzenlendiği 1986 yılından itibaren Türk pop müziğine kıymetli isimler kazandıran epey değerli bir tertip olduğunu söylemiş oldu.

Gala gecesinde sahne alan Işın Karaca’nın da 2000 yılında düzenlenen 11. Altın Güvercin Beste Yarışı’nda “Bir Yudum Hayat” isimli müziği ile “profesyonel beste” ve “en düzgün yorumcu” mükafatını kazanarak profesyonel müzik dünyasına adım attığını söz eden Lider Ömer Günel “Sevgili Işın Karaca’yı bugün burada ağırlamak bizler için büyük bir memnunluk. Tüm Kuşadası ismine kendisine güzel geldiniz diyorum. Bu gece 24. Altın Güvercin Beste Yarışımızın birinci gecesi. Galamızda keyifli vakit geçirmenizi diliyorum” dedi.

Seslendirdiği birbirinden hoş müzikler ile gala gecesine renk katan Işın Karaca ise Kuşadası’nın hayatında hayli kıymetli bir yer tuttuğunu belirtti. Karaca, şunları söylemiş oldu:

Müzik dünyasındaki birinci büyük başarımı bu sahnede elde ettim. Bu sahnede doğdum. Bundan 21 yıl evvel finalist olarak bulunduğum Altın Güvercin sahnesinde bugün bir kere daha sizlerle olmak benim için epey büyük bir memnunluk. Kuşadası Belediyesi, Türkiye’nin birinci beste müsabakası olan Altın Güvercin’i bir daha hayata geçirerek bizlere bir sefer daha Altın Güvercin heyecanını yaşattı. Bun niçinle Kuşadası Belediye Lideri Ömer Günel’e ve KUSAV Lideri Levent Köylü’ye büyük bir alkış istiyorum. Kendilerine fazlaca teşekkür ederim. Bana bu memnunluğu yaşattığınız için hepinize başka ayrı teşekkür ediyor ve tüm finalist arkadaşlarıma muvaffakiyetler diliyorum.