KBV yönetim kurulu üyesi Steiner: Serbest meslek daha cazip hale gelmeli

Hasan

New member

/alex.pin, stock.adobe.com

Berlin Geleceğin en büyük zorluklarından biri, genç doktorlara serbest meslek sahibi olmanın ne kadar çekici olduğunu göstermektir. Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Derneği’nin yeni seçilen yönetim kurulu üyesi Sibylle Steiner, bir video röportajında bunu vurguladı. Bu nedenle asistan doktorlar ve psikoterapistler için güvenilir ve uygun çerçeve koşulları oluşturmak önemlidir.

Steiner, bence, yasal sağlık sigortası hekimleri dernekleriyle birlikte daha fazla teklif ve yeni çözüm geliştirmemiz gerekiyor, dedi. Örnek olarak, aşırı düzenlemenin azaltılmasını gösterdi: Korona salgını sırasında bu çeşitli özel düzenlemelerle bunu çok iyi başardığımızı düşünüyorum ve kesinlikle bu öğrenilen dersleri yanımızda almamız gerekiyor.

Dijitalleşme ile ilgili olarak Steiner, işlevsiz teknoloji hakkındaki bu tartışmadan uzaklaşmanın önemli olduğunu söyledi. Daha ziyade uygulamalarda hasta bakımının nasıl kolaylaştırılabileceği sorulmalıdır. Steiner, bu hedeflere öncelikle Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Dernekleri ile doğrudan bilgi alışverişi ve görüşmeler yoluyla ulaşmak istiyor.

Bu tartışma yoluyla sözleşmeli tıbbi ve sözleşmeli psikoterapötik bakım için de daha iyi çözümlere ulaşabileceğimizi düşünüyorum, dedi. © hil/sb/Haberler