Kırtasiyelerde okul öncesi hazırlıklar tamamlandı

Bakec

New member
Kırtasiyelerde okul öncesi hazırlıklar tamamlandı
– Kırtasiyelerde okul öncesi hazırlıklar tamamlandı

Hazırlıklarını tamamlayan kırtasiye işletmecileri öğrencileri bekliyor

VAN – Ulusal Eğitim Bakanlığı‘nın yüz yüze eğitim duyurusunun akabinde kırtasiyelerde okula dönüş hazırlıkları başladı.

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, okulların açılışına ait yaptığı basın açıklamasında 6 Eylül‘de tüm kademelerde haftada beş gün yüz yüze eğitime başlanacağını duyurmasıyla bir arada, pandemi devrinde okulların kapanmasından dolayı ekonomik dert yaşayan kırtasiyelerde okul hazırlıkları başladı.

Okul öncesi hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen kırtasiye işletmecisi Murat Bayram, “Maalesef iki yıldır pandemiden dolayı bilhassa kırtasiye kesimi önemli manada bir eksiklik hissetti. Okulların kapalı olması kırtasiye dalı büsbütün durdurdu. Bu manada kırtasiyelere maalesef yeteri takviye sağlanamadı. Yapılan yardımlar kırtasiye dalında önemli manada yer bulmadı. Kırtasiyeler birebir okullarla ilgili olduğu için okulların kapatılmasıyla kırtasiye kesiminde de önemli mağduriyetler yaşadı ve kırtasiye sahipleri ayakta kalabilmek için iki yıldır çaba veriyor. Birçoğu kirasını ödeyemedi, birçoğu çekleri yazıldı, keza bizde de maalesef bu durumlar yaşandı. Ziya Selçuk istifa etmedilk evvel 6 Eylül’de okulların tamamının açılacağını söylemişti ve kısa bir süre evvel istifa etti. Oun yardımcısı bir daha Mili Eğitim Bakanı olarak bakılırsave atandı. Oda kesin olarak okulların artık 6 Eylül de itibaren yüz yüze açılacağını söylemiş oldu” dedi.

“Hazırlıklar tamam müşterilerimizi bekliyoruz”

Heyecanla öğrencileri beklediklerini söz eden Bayram, “Bizlerde şuan ona binaen hazırlıklarımızı yaptık, döneme hazırız diyebiliriz. 2 yıllık bir müddetçten daha sonra umut ediyoruz ki kırtasiye dalı başta olmak üzere bütün iş yerleri kesintisiz bir biçimde bu yıl açık olur. Okulların kapanmaması en büyük temennimiz zira takdir edersiniz ki geçen yılda okulları bir ay açıp daha sonrasında büsbütün kapattılar. Biz ümit ediyoruz ki bu yıl bu biçimde bir problemle karşı karşıya gelmeyiz, sonuç prestiji ile çalışanlarımız var, kiralarımız var, Van’da malum kiralar aslına bakarsanız yüksek, bunu karşılayabilmemiz ortasında bu yıl okulların kapanmamasını istiyoruz. Bu manada herkes üzerine düşen misyonu inşallah yerine getirir. Aşılamalar yapılıyor, aşılamalar her ne kadar halk içerisinde önemli manada yer edinemediyse de büyük çoğunlukta yapılmış durumda, bu manada müşterilerimizi bekliyoruz, herkes için bütün kesimler için güzel bir dönem olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yunus Tuğrul