Marina Abramović Ukrayna halkı için ikonik performansını bir daha sahneleyecek

Bakec

New member
Marina Abramović, Ukrayna halkı için para toplamak gayesiyle 2010 yılındaki ikonik performansını bir yardım müzayedesinin kesimi olarak bir daha sahneleyecek.

Rusya’nın Ukrayna işgaline sanat dünyası da kayıtsız kalmıyor. bir fazlaca sanatçı, Ukrayna halkına takviye olmak için bağışlar yapmaya devam ediyor.

Son olarak Marina Abramović de unutulmaz performansı “Sanatçı Aramızda”yı bir daha sergileyerek savaştan ziyan goren halka takviye olacağını deklare etti. Abramović’in performansı için toplanan para gereksinim sahiplerine tıbbi yardım sağlamak için Ukrayna Sıhhat Bakanlığı ve kâr maksadı gütmeyen Direct Relief’e gidecek.

75 yaşındaki performans sanatkarı Rusya’nın işgali için şunları söylemiş oldu: “Gerçekten incindim. Çok acıtıyor zira savaş genel olarak acıtıyor. Geçtiğimiz birkaç yılda Ukrayna’da çalıştım ve oradaki insanları tanıdım. Gururlular, kuvvetliler ve onurlular. Ukrayna’ya yapılan bir akın hepimize yapılmış bir hücumdur. Bu, insanlığa yönelik bir hücumdur ve durdurulmalıdır.”

Abramović, 2010 yılında performansı sergilediğinde unutulmaz anlar yaşanmıştı. Abramović, 2010 yılındaki performansında bir sürpriz hayatıştı.

UNUTULMAZ PERFORMANS

Abromovic, yıllarce kendisi üzere sanatçı olan Ulay ile bir arada performanslar sergiledi. Son olarak The Lovers ismini verdikleri Çin Seddi’nin iki farklı ucundan yürümeye başlayıp ortada buluştukları projenin akabinde evlenmeyi planlayan çift, projeleri için Çin’den onay çıkmayınca beş yıl beklemek zorunda kalmışlardı. Beş yılın sonunda ise Ulay, Abramović’i aldatmış ve hatta bir çocuk bekliyordu. İkili bir daha de projeyi gerçekleştirdiler fakat bir kavuşmadan epeyce ayrılık ile sonuçlandı.

Abramović’in 2010 yılındaki performansında yıllar daha sonra karşısına Ulay çıktı ve performans gereği ikili birbirilerinin gözlerinin içine bakarak oturdular. Dakikalarca bakışan çift hiç bir şey konuşmadan yalnızca ağladılar.

Abramović’in bu performansı, 2010 yılında sergilediği performansta yaklaşık 1.500 iştirakçiyi yakalayan fotoğrafçı Marco Anelli tarafınca bir sefer daha belgelenecek.