Meryl Streep’ten itiraf: “Karantinadan daha sonra hayli zorlandım”

Bakec

New member
Corona virüsü salgını tüm sanayileri etkilediği üzere şov dünyasında da kendini yıkıcı bir biçimde hissettirdi. Karantina niçiniyle sinema çekimleri, projeler, tiyatrolar ertelendi ya da iptal edildi. Oscar ödüllü oyuncu Meryl Streep de yeni sineması Don’t Look Up gösterime girerken çekimler sırasında yaşadığı zorlukları anlattı.

Kara güldürü ile ekranlara ve beyaz perdeye dönen usta oyuncu, karantinanın ömrünü nasıl etkilediğinden bahsetti. Streep, sinemanın direktörü Adam McKay, başrolü paylaştığı Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Jonah Hill ve Tyler Perry ile Entertainment Weekly’e konuştu.

Afet güldürüsünde, Dünya’yı yok etmekte olan bir asteroid yaklaşırken Streep, tehdide inanmayan kurgusal Birleşik Devletler Lideri Janie Orlean’ı oynuyor.

Sohbet sırasında Streep, karantinadan daha sonra karakterine girmenin zorluğundan bahsetti: “Gerçekten güç buldum. Karakterimin komik olduğunun farkındaydım. Lakin karantinada kendimi komik hissetmedim.”

Üç defa Oscar kazanan oyuncu şu biçimde devam etti: “Arabamdan iniyordum, üç haftadır kimselerle konuşmuyordum ve Worcester’daki stadyuma girip, peruğu takıp bir konuşma yapmam gerekiyordu. Ve olmadı. Nasıl davranacağımı unuttum, neyle ilgili olduğumu unuttum. Ben neyim? Ben küçük kesimlerden oluşan bir şeyim…”

Streep bu zorlukları hayatış olsa da McKay ve Hill, Streep’in çekimler sırasında epey komik olduğunu söylüyor. Sinemada Streep’in oğlu ve Genelkurmay Başkanı’nı oynayan Hill, “Dürüst olmak gerekirse Meryl ile çalışmanın epey radikal olduğunu söylüyorum. Sanatındaki prestijden dolayı değil, ancak nasıl yaklaştığı, ne kadar çalışkan olduğu ve bir insan olarak konuşmak için ne kadar kusursuz olduğu için… Fakat hem de ne kadar eğlenceliydin de…”