Microsoft eski iPhone kullanıcılarına makus haberi verdi!

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Microsoft eski iPhone kullanıcılarına makus haberi verdi!
Zoom rakibi irtibat uygulaması Microsoft Teams, imaj ve sesin yanı sıra yazılı olarak da bağlantı kurma imkanı veriyor. COVID-19 niçiniyle görüntü konferans yazılımlarına yönelik talebin en çok yaradığı uygulamaların başında gelen Teams, rakiplerinde bulunan özellikleri bünyesine katarak kendini geliştirdi. Sanal toplantılarda sıkça tercih edilmeye başlandı.

Microsoft Teams yalnızca bilgisayarlarda da değil, taşınabilir aygıtlarda da kullanılıyor. ABD’li şirket, uygulamanın eski iOS işletim sistemlerini artık desteklemeyeceğini deklare etti. Microsoft, Ağustos ayının başlarında aldığı bir öbür kararda OneDrive hizmetinin macOS Sierra ve High Sierra’da çalışmayacağını duyurmuştu.

Microsoft Teams, iOS 13 takviyesini kaybetti

Microsoft Support sayfasından yapılan açıklamada, Teams uygulamasının sırf iki ana iOS sürümlerinde destekleneceği açıklandı. Örneğin şimdiki olarak iOS 14 ve iOS 13 işletim sistemleri Microsoft’un ihtiyaçları içinde yer alıyor, fakat yeni iOS sürümü yayınlandığında bu durum değişecek. Şirketin siyasetine bakılırsa, iOS 15 ve iOS 14 desteklenmeye devam edilecek.

Microsoft, iMore’a yaptığı açıklamada kelam konusu sonucunı doğruladı. iOS 15 işletim sistemi yayınlandıktan daha sonra, Teams uygulamasının iOS 13 çalıştıran aygıtları desteklemeyeceğini belirtti. Pekala bu ne manaya geliyor? iOS 13 yüklü iPhone kullanıcıları telefonlarında yüklü olan Teams’i kullanmaya devam edecekler. Lakin önümüzdeki periyotlarda eklenecek yeni özelliklerden yoksun kalacaklar. Güncellemeleri almak için iOS 14 yahut iOS 15’e yükseltme yapılması gerekecek.

Microsoft’un atılımı, iOS 14 yahut iOS 15’e güncelleme yapamayan eski iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcılarını olumsuz manada etkileyebilir. Uygulamanın çalışmaya devam edecek olması yerinde bir karar. Lakin Teams’e yeni özellikler eklendikçe haliyle okullar ve işletmelerin kullanmasına açılacak, eski telefon kullanıcıları ise bunlardan faydalanamayacak. Bu manada önemli bir çakışma yaşanması ihtimali mümkün.