Milyonluk tabloya göz çizen bekçi konuştu: Beni kandırdılar

Bakec

New member
Geçen hafta Rusya’daki bir müzede sergilenen yapıta göz çizerek gündem olan bekçi birinci kere konuştu.

Sovyetler Birliği’nin önde gelen sanatkarlarından Anna Leporskaya’ya ilişkin “Üç Figür” isimli tabloya tükenmez kalem ile göz çizerek gündem olan Rus güvenlik gorevlisinin kimliği ortaya çıktı.

Rus medyasına konuşan 63 yaşındaki Alexander Vasiliev, o gün yaşananları ve tabloya niye göz çizdiğini kamuoyu ile paylaştı. Yaklaşık 800 bin dolarlık tabloya ziyan verdiği için mahpus cezasıyla karşı karşıya olan Vasiliev, “Yaptığım için tam bir ahmağım” dedi. Ekaterinburg gazetesi E1’e konuşan Vasiliev, “Açıkçası o stanttaki tabloları ve çizimleri hiç beğenmemiştim. Makûs bir izlenim bırakıyorlardı ve onlara bakmamaya çalışıyordum. İnsanların bu tablolara nasıl reaksiyon verdiğini izledim” dedi.

Vasiliev kandırıldığını söyleyerek, “Tablonun bu kadar değerli olduğunu bilsem göz çizmezdim” dedi.

Vasiliev, “16-17 yaştaki bir küme gencin de tablo ile ilgili konuştuğunu gördüm. Bu yapıtta niye hiç göz, ağız ve hoşluk olmadığını tartışıyorlardı. daha sonra kümeden birkaç kız bana, ‘Burada çalışıyorsun, göz çizsene’ dedi. Ben de bu tabloyu onun mu yaptığını sordum o da kendisinin çizdiğini söylemiş oldu” sözünü kullandı.

Kendisine bir tükenmez kalem verdiklerini ve göz çizdiğini söyleyen Vasiliev, “İnsanlar yanımdan geçerken gülüyordu. Lakin bu yapıtın ne kadar değerli olduğunu bilsem yapmazdım. Bu tablonun bu kadar kıymetli olduğunu bilsem hiç bu işe girişmezdim” dedi.

Memleketler arası sanat kamuoyunun gündemine düşen Vasiliev’in eşi ise, Vasiliev’in bir savaş gazisi olduğunu ve bu sebeple bu çizimi yaptığını argüman etti.