Oscar adayı sinemanın başrol oyuncusu Rachel Zegler, ödül merasimine davetli değil

Bakec

New member
Batı Yakası’nın Kıssası’nda (West Side Story) başrolde olan Rachel Zegler, 2022 Oscar Ödül Merasimi’ne davet edilmediğini söylemiş oldu. Sinemanın; en düzgün sinema, en âlâ direktör, en âlâ yardımcı bayan oyuncu, en güzel manzara idaresi, en uygun kostüm tasarımı, en yeterli imal tasarımı ve en uygun ses kısımlarında aday gösterildiği biçimde Zegler’ın merasime davet edilmemesi toplumsal medyada dikkat çekti.

Steven Spielberg’in bir klasiği uyarladığı sinemada María’yı oynayan oyuncu ve müzikçi, Instagram aracılığıyla Oscar yayınını konuttan izleyeceğini deklare etti. Zegler’in açıklaması üzerine fazlaca sayıda hayranı bu duruma reaksiyon gösterdi.

Zegler, Oscar gecesi ne giyeceğini merak eden bir hayranına eşofmanıyla oturacağını, zira geceye davet edilmediğini yazdı.

Zegler, Instagram’daki son gönderisinin yorum kısmında, “Umarım bir son dakika mucizesi gerçekleşir ve sinemamızı şahsen kutlayabilirim lakin hey, sanırım kimi vakit bu biçimde oluyor. Hayâl kırıklığına uğradım. Lakin sorun değil. Sinemamızla gurur duyuyorum” yazdı.

Variety’de yer alan bilgilere göre; Oscar’lar için aday gösterilen sinemaların takımına sınırsız sayıda bilet tahsis ediliyor. Lakin 2022 konuk listesinin Covid-19 pandemisi sırasında daraltıldığı iddia ediliyor. Merasime katılacaklardan aşı ya da iki negatif PCR testi sağlamaları istenecek. Ayrıyeten 27 Mart’ta Hollywood’un Dolby Tiyatrosu’nda 2500 seyircinin önünde gerçekleşecek. Bu da yerin kapasitesinin yüzde 75’ini oluşturuyor ve iştirakin evvelki senelera göre daha düşük olacağını gösteriyor.

Bu ayın başlarında da Akademi, canlı yayında sekiz kısmın açıklanmayacağını ve bu biçimdece merasimin daha kısa olacağını bildirmişti. James Cameron, Kathleen Kennedy, John Williams, Guillermo del Toro ve daha bir epeyce sanatçı ise Akademi’nin bu sonucuna reaksiyon gösterdi.