Polisiye sanat

Bakec

New member
Bingöl’de bakılırsav yaptığı sırada köy korucularının verdiği eşkalle robot fotoğraf çizip, teröristin yakalanmasını sağlayan polis memuru Hidayet Gültekin, emekli olduktan daha sonra fotoğraf atölyesi açtı. Gültekin, artık Manisa’da yüzlerce öğrenci yetiştiriyor, imkanı olmayan çocuklara fiyatsız kurs veriyor.

Manisa’da yaşayan, evli ve 2 çocuk babası Hidayet Gültekin, 1990 yılında polis oldu.

Bingöl’deki misyonu sırasında atağa uğrayan köy korucularının verdiği eşkal ile robot fotoğraf çizip teröristin yakalanmasını sağlayan Gültekin, daha sonraki senelerda da yeteneği ile epeyce sayıda cürümlünün bulunması çalışmalarına takviye oldu.

Gültekin çabucak sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ‘sanatçı belgesi’ aldı.

53 yaşında E-emekli olduktan daha sonra da fotoğraf atölyesi açan Gültekin, artık yüzlerce öğrenci yetiştiriyor, imkanı olmayan çocuklara fiyatsız kurs veriyor.

“EVİMİN BİR ODASI ATÖLYEM GİBİYDİ”

Hidayet Gültekin, “Sivas’ta hobi olarak ressam ve hem de heykeltıraş olan Selahattin Aydemir ile çalışıyordum. Emniyet’e alım olacağını duymuştum. Bir başladım, baktım ki 26 yıl geçmiş ve emekliye ayrıldım… Bu süreçte fotoğraf çizmeyi hiç bırakmadım, konutumun bir odası atölyem üzereydi. Toplamda 20’yi aşkın standım var. Yurt içi ve yurt haricinde birfazlaca stant gezdim” dedi.

Çok sayıda öğrenci yetiştirdiğini lisana getiren Gültekin, imkanı olmayan ailelerin çocuklarına da fiyatsız kurs verdiğini söylemiş oldu.

Gültekin, “Emekli olalı 6 yıl oldu. Ulusal Eğitim’e bağlı bir anaokulunda çalışıyorum, fotoğraf çizip, öğretiyorum. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi’nde kurs verdiğim 16 öğrencim var. Bir de maddi durumu yeterli olmayan ailelerin 32 çocuğuna fiyatsız kurs veriyorum” diye konuştu. (DHA)