Seinfeld dizisinin sevilen yıldızı hayatını kaybetti

Bakec

New member
Bir devrin tanınan dizisi Seinfeld’de Jerry Seinfeld’in annesini canlandıran Liz Sheridan, 93 yaşında hayatını kaybetti.

Oyuncunun temsilcisi ve beraberinde arkadaşı olan Amanda Hendon, Sheridan’ın 10 Nisan’daki doğum gününden beş gün daha sonra uykusunda öldüğünü söylemiş oldu. Sheridan’ın nerede yaşadığı da dahil olmak üzere daha fazla detay vermedi.

Sheridan’ın canlandırdığı Helen Seinfeld rolü, oyuncunun en çok bilinen performansı olsa da 1970’lerde Sheridan, Broadway’de oyunlarda ve müzikallerde rol aldı.

Sheridan; Kojak, Cagney & Lacey ve Family Ties üzere dizilerde konuk oyuncu olarak yer aldı. 1986’dan 1990’a kadar “ALF”te hudut bozucu komşu Raquel Ochmonek’i canlandırdı.

Sheridan’ın mevti üzerine Jerry Seinfeld Twitter’da şu paylaşımı yaptı: “Liz her vakit bir oğlun isteyebileceği en tatlı, en hoş TV annesiydi. Şovumuza her gelişi benim için en sıcak histi. Onu tanıdığım için hayli şanslıyım.”

The Associated Press’in 1998’de yaptığı bir röportajda Sheridan, komedyene ne kadar düşkün olduğunu anlatmıştı: “Ona hoşça kal demek için sarılacağım, merhaba demek için sarılacağım. Onu oğlum üzere sevdiğimi söylemiş oldum. O da ‘biliyorum, seni ve Barney’i güya babam ve annemmişsiniz üzere seviyorum’ dedi.”

JAMES DEAN İLE İLGİSİ

Sheridan ayrıyeten “Dizzy & Jimmy” isimli kitabında 1950’lerin başında, bu biçimdelar tanınmayan James Dean ile bir bağlantısı olduğunu anlattı. Dizzy lakaplı Sheridan, Dean ile tanıştığında New York’ta bir gece kulübü dansçısıydı.

İki hafta evvel de bir daha dizinin bir öbür sevilen oyuncusu Estelle Harris, 2 Nisan’da hayatını kaybetmişti. Harris, Jason Alexander’ın canlandırdığı George Costanza’nın asabi annesi olarak dizide yer alıyordu. Harris de hayatını kaybettiğinde 93 yaşındaydı.