TI sabit oranıyla ilgili müzakereler başarısız oldu

Hasan

New member

/Gorodenkoff, stock.adobe.com

Berlin Telematik altyapısının (TI) bileşenleri ve uygulamaları için yeni maliyet geri ödemesine ilişkin müzakereler başarısız oldu. Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Derneği (KBV) bu nedenle Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD) ile temasa geçti. Finansman, tıbbi uygulamaların hiçbir koşulda daha fazla yük altına girmemesini sağlamalıdır, bugün KBV açıkladı.

Yoğun müzakere girişimlerine rağmen, KBV ve Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Diş Hekimleri Birliği (KZBV), TI’nin finansmanı için Yasal Sağlık Sigortası Fonları Merkez Birliği ile ortak bir çözüm üzerinde anlaşamadı.

Aslında, 30 Nisan’a kadar yeni sabit oranın miktarı ve hesaplama yöntemi konusunda bir anlaşmaya varmaları gerekiyordu. Hastane Bakımı Yardım Yasası (KHPflEG), sözleşmeli tıp ve sözleşmeli diş hekimi muayenehanelerinin 1 Temmuz 2023’ten itibaren TI’nin ekipmanı ve işletimi için aylık sabit bir ücret alacağını öngördüğü için.

KZBV başkan yardımcısı Karl-Georg Pochhammer, müzakerelerin duyuru ile başarısız olduğunu söyledi. Eleştirisi sadece muadili olan Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Fonları Birliği’ni değil, aynı zamanda Federal Sağlık Bakanlığı’nı da (BMG) hedef alıyor.

Açıklanan maliyetleri düşürme hedefi ve şu anda meydana gelen olayda anlaşmayı kendiniz belirleme seçeneği ile bu, başlangıçtan itibaren müzakereler için çok az yer bıraktı. Pochhammer, müzakerelerin sadece siyasi bir incir yaprağı olduğunu söyledi.

Sağlık sigortası şirketleri, uygulamalara ek maliyet yükü getirecek bir teklif getirmişti. Mevcut sabit oranlar bile çok sıkı ve çoğu durumda uygulamaların maliyetlerle baş başa kalmasına neden oluyor. Sağlık sigorta şirketlerinin talep ettiği götürü ödemelere sınırlama getirilmesinin bu etkiyi daha da artıracağını vurguladı.

KBV yönetim kurulu üyeleri Andreas Gassen, Stephan Hofmeister ve Sibylle Steiner de bakana yazdığı bir mektupta bunu vurguladı. Alman Tıp Dergisi Sunmak. Uygulamalar üzerindeki tek taraflı maliyet yükleri, dijitalleşmenin ilerlemesi için gerekli olan maddi koşulları oluşturmak için gerekli olanın tam tersidir, içine yazarlar.

Zaten elektronik reçete ve elektronik iş göremezlik belgesi uygulama süreçlerini ve tedariki zorlayacak ve böylece telematik altyapısı ve uygulamaları algısını önemli ölçüde zedeleyecekti. Bu nedenle, ek mali yüklerin tamamen tazmin edilmesini sağlayan açık ve net düzenlemelere ihtiyaç vardır.

KBV, dar görüşlü olmaya ve sakinlerin kalan güvenini kumar oynamaya karşı uyarıyor. Steiner, özel muayenehanedeki meslektaşların işlerini kolaylaştırmasını bekledikleri için dijitalleşmeye açık olacaklarını söyledi. Ancak kabul açısından, sadece teknik değil, aynı zamanda asistan doktorlar ve psikoterapistler için kabul edilebilir finansal çözümlerin oluşturulması da esastır.

KBV ve KZBV’nin de sektöre güveni yok. Yönetim kurulu üyeleri, sağlayıcıların fiyatlandırmalarında özyönetim tarafından kararlaştırılan sabit oranlara sadık kaldıklarından derinden şüphe duyuyorlar.

KBV yönetim kurulu üyeleri, yasa koyucu tarafından planlanan TI finansman anlaşmasının sabit oranlarındaki ve geri ödeme tutarlarındaki ilgili üst sınırdaki değişikliğin ardından sözleşmeli doktorlar ve sözleşmeli psikoterapistler için piyasadaki fiyatların düşeceği beklentisini paylaşmıyoruz. bakana. Sağlık sektöründe BT sistem sağlayıcılarının sabit oranlı geri ödeme limitleri nedeniyle fiyatlarını geri ödeme tutarlarına indirmelerini beklemek gerçekçi değildir.

Pochhammer bu görüşü paylaşıyor ve açıklıyor: TI uygulamaları pazarı çalışmadığı için planlar işe yaramayacak. Sektörü sorumlu kılmak yerine, uygulamalardan artık TI’nin ekipmanı ve işletimi için daha da az para alarak ödemeleri istenmelidir.

KBV yönetim kurulu üyesi Sibylle Steiner, öncelikle sözde kilitlenme etkisinin birçok uygulamaya getirdiği zorlukları eleştiriyor. Özel muayenehanedeki meslektaşlarımızın büyük bir çaba harcamadan bunu yapması neredeyse imkansızdır. Sağlayıcının insafına kalmış durumdalar, dedi.

KBV yönetim kurulu üyeleri, bu nedenle, piyasa fiyatlarının altındaki geri ödeme miktarlarının, hastalar için ücret talep eden ve BT sistem sağlayıcılarından fiyat beklentilerini karşılamak için mali bir hareket alanı olmayan muayenehaneler üzerinde de kabul edilemez tek taraflı yüklere yol açacağını yazıyor. © lau/Haberler