Tokat’ta 520 milyonluk dev yatırım havadan görüntülendi

semaver

New member
Türkiye’nin ulaşım ağı ve altyapısında her geçen gün yeni bir yatırım kendisinden kelam ettiriyor. Tokat’ta da üretimi süren havaalanı inşaatı, gelinen evreyi gözler önüne sermek için havadan görüntülendi. Tarım kentinde hayata geçecek bu yatırımın hem ulaşım tıpkı vakitte tarım eserleri sevkiyatı açısından kente kıymetli katkılar sağlaması bekleniyor.

3 YIL EVVEL BAŞLANAN İNŞAATTA SONA GELİNİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nce yaklaşık 3 yıl evvel başlatılan yeni Tokat Havalimanı inşaatında sona yaklaşıldı. 520 milyon liraya ihale edilen havalimanında pist çalışmaları tamamlandı. 45 metre genişliğinde 2 bin 700 metre uzunluğunda yapılan pistin ışıklandırma sistemi faal hale getirildi.

İNŞAAT YIL SONUNDA TAMAMLANACAK

Terminal binası ve kule inşaatında tefrişat çalışmaları ise devam ediyor. Son teknoloji ile donatılacak olan havalimanı inşaatının yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

“BU YILIN SONUNA GERÇEK HAVAALANIMIZDA UÇUŞLARIMIZ BAŞLAYACAK”

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Lideri Ali Çelik, yeni havalimanında çalışmaların son derece ağır ve süratli bir biçimde devam ettiğini söylemiş oldu.

Kaba inşaatı tamamlanan havalimanında tefrişat çalışmalarının yürütüldüğüne dikkat çeken Lider Çelik, “İnşallah bu yılın sonuna gerçek havaalanımızda uçuşlarımız başlayacak.

HAVALİMANI İLE KENTİN EKONOMİK POTANSİYELİ GELİŞECEK

Biz de ticaret sanayi odası olarak tam havaalanının açılışı netleştiğinde havalimanın Tokat’a kazanımlarıyla alakalı bir kadro çalışmalar, tertipler yapacağız. Havaalanımızla birlikte kentimizin gelecekte ekonomik potansiyelinin epey lakin fazlaca daha gelişeceğine ve artacağına inanıyorum. Eski havaalanımızın yeriyle ilgili de besin ihtisas OSB’yle alakalı bir çalışmamız var.” dedi.

“HEM YOLCU NAKLİYATI tıpkı vakitte KARGO NAKLİYECİLİĞİ AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ”

Hava ulaşımının değerine dikkat çeken Lider Çelik, “Ben hava yolunun hem yolcu nakliyatı tıpkı vakitte kargo nakliyatı açısından son derece kıymetli olduğunu düşünüyorum. Biz tarım, besin kentiyiz. Tarım mamüllerinin dünyanın bütün ülkelerine epey süratli bir biçimde raf ömrü epey kısa olduğu için nakledilmesi lazım. Bu açıdan da havaalanı bizim için epeyce değerli. Ne kadar değerli olduğunu açıldıktan daha sonraki kentteki ekonomik gelişmeleri izledikten daha sonra daima birlikte bakılırsaceğiz.

KENTİN İKTİSADI EN AZ İKİ KATI BÜYÜYECEK

Ben kentin iktisadına en az iki katı büyüteceğini düşünüyorum.” diye konuştu.