Türk oyuncu Esin Varan ABD’nin reyting rekorları kıran dizisinde

Bakec

New member
ABD’nin reyting rekorları kıran organize hata temalı televizyon dizisi Law and Order’da Türk oyuncu Esin Varan rol aldı. House of Cards ve Sex and the City, Homeland üzere dizilerin direktörlüğünü yapan John David Coles’ın yönettiği dizide Varan, ünlü oyuncu Christopher Meloni ve Dylan McDermott ile birebir sahneyi paylaştı.

Law and Order dizisi Bradley Cooper, Jennifer Garner, Robin Williams, Whoopi Goldberg üzere ünlü isimlerin rol aldığı 20 dönemlik bir dizi olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Dizide soğuk ve ölçülü, işini epeyce yeterli yapan Amerikalı bir hekim Atul Sharmayı canlandıran Esin Varan, dizide rol almak için 7 etaptan geçtiğini söylemiş oldu.

Esin Varan, “Bu dizide rol almak beni inanılmaz memnun etti. bu biçimde büyük oyuncularla birebir sahnelerde olmak, çekim ortalarında sohbet etmek, NBC üzere bir kanalın binlerce adayın içinden beni seçmesi inanılmaz gurur vericiydi. Seçmeler tam 7 basamaklıydı. Bu süreçte, cast direktörü, üretimciler, direktör ve kanal tarafınca farklı başka onaylanmak zorundaydım” dedi.

Şimdilerde Broadway projesi için provalara başladığını anlatan Varan, şunları söylemiş oldu:

– Aslında oyun, 2020 mart ayında çıkacaktı. Lakin son tarih, 2022 mart ayı olarak belirlendi. Broadway pandemi niçiniyle uzun müddettir kapalıydı o yüzden sahneye geri dönmek fazlaca heyecanlı. beraberinde ismini saklı tutmak zorunda olduğum bir Amazon projesinin çekimlerine başlayacağım.

– Çekimleri Atlanta’da olacak dizide başrollerden birini oynuyorum. Oyunculuk harici, muharrir koltuğuna da oturduğum bir projenin çekimlerine başlayacağız. Sesini duyuramamış tüm Müslüman bayanların ismine yazdığım bir sinema. ABD’deki oyunculuk serüvenimi YouTube’da vlog haline getirdim ve Türkçe olarak dizilerin, sinemaların kamera gerilerini, buradaki oyunculuk sürecimi paylaşıyorum. Serüvenime ortak olan ve destekleyen o kadar hayli kişi var ki.. bu biçimde desteklendiğimi görmek bana daha epey güç veriyor.

BEŞ OKULUN SEÇMELERİNDE BURS ALDI

ABD’de oyunculuk yapmak küçük yaşlardan bu yana hayali olan Esin Varan, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Milletlerarası Bağlantılar kısmını bitirdikten daha sonra New York’a yerleşti. Girdiği beş okulun seçmelerinde burs alan Varan, American Academy of Dramatic Arts da burslu okuma talihi elde etti.

Genç oyuncu, ABD’nin birinci kurulan konservatuarına o sene yalnızca bir bireye verilen Onur bursu ile girme hakkı elde etti. Okulu bitince ABD’nin en büyük Broadway yapımcılarından birinin oyununda başrol alan Varan, oyunculuk serüvenine reklam ve sinema çekimleri ile devam etti. Esin Varan, artık de televizyon dizilerinde oynuyor.

Çekimleri Los Angeles ve Alabama’da tamamlanan, tüm takımı Amerikalı oyunculardan oluşan bir Hollywood sinemasında başrol oynama bahtı elde eden Varan’ın rol aldığı üretim, bu sene Netflix’te izleyici ile buluşacak.