Ünlü komedyen Gilbert Gottfried hayatını kaybetti

Bakec

New member
67 yaşındaki Gilbert Gottfried ventriküler taşikardi ismi verilen kalp anormalliğinden öldü. Yaptığı seslendirmelerle de tanınan Gottfried’ın mevtini ailesi Twitter’dan duyurdu.

Gilbert Gottfried’ın ailesi “Sevgili Gilbert Gottfried’in uzun bir hastalıktan daha sonra vefat ettiğini duyurmaktan dolayı üzgünüz” diyerek ünlü komedyenin vefatını sevenleriyle paylaştı. Paylaşım şu satırlarla devam etti: “Komedideki en ikonik ses olmanın yanı sıra, Gilbert şahane bir koca, erkek kardeş, arkadaş ve babaydı. Bugün hepimiz için üzücü bir gün olsa da, lütfen Gilbert’in onuruna mümkün olduğunca yüksek sesle gülmeye devam edin.”

2007 yılında Dara Kravitz ile evlenen Gottfried’ın 14 yaşında bir kızı ve 12 yaşında bir oğlu var.

Arkadaşı Glenn Schwartz yaptığı açıklamada, komedyenin salı günü kas distrofisinden kaynaklanan komplikasyonlar niçiniyle öldüğünü söylemiş oldu. Schwartz, Gottfried’in tip II miyotonik distrofi niçiniyle bir tıp kalp yetmezliği olan yinelayan ventriküler taşikardiden muzdarip olduğunu belirtti.

Yıldız, Brooklyn, New York’ta doğdu ve mesleğine 15 yaşında stand-up güldürü ile başladı. Gottfried, 2018’de El Paso Times’a verdiği röportada mesleğine nasıl karar verdiğini şu sözlerle anlatıyor: “Brooklyn’den Manhattan’a uzun bir yürüyüş yaptığımı hatırlıyorum. Ben çok televizyon izleyen çocuklardan bir tanesiydim. Gördüğüm farklı oyuncuları ve çizgi romanları taklit etmeye başladım ve yapmak istediğimin bu olduğunu düşünmeye başladım.”

Ünlü komedyen seslendirmeler yanında Sorun Çocuk, The Cosby Show ve Sosyete Polisi üzere güldürü imallerinde da rol aldı.