Van’da 112 Acil Davet Merkezine bir yılda 2 milyon davet düştü

Bakec

New member

Temelsiz davetler yüzde 98’den yüzde 82’ye düştü

VAN – Van’da acil davetlerin tek numarada birleştiği 112 Acil Davet Merkezi Müdürlüğü birinci yılında 2 milyon 16 bin davet karşıladı.

İçişleri Bakanlığınca Van’ın merkez Edremit ilçesinde 2 Eylül 2020 tarihinde faaliyetlerine başlayan 112 Acil Davet Merkezi Müdürlüğü birinci yılını kutladı. Müdürlük faaliyet verdiği günden bu yana karşıladığı davet sayısıyla kentte bir rekora imza attı. 112 ambulansın yanı sıra, 155 polis ihbar, 110 itfaiye, 156 jandarma, 177 orman yangın üzere acil davetleri da karşılayan merkez, korona virüs sürecinde de ağır mesai harcadı. Birinci vakit içinderda merkeze düşen temelsiz davet sayısı yüzde 98’lerdeyken, son periyotta bu davet sayısı yüzde 82’ye düştü. Merkez, temelsiz davetlerle çaba kapsamında yüz yüze eğitim öğretim yılında biroldukca kampanya düzenlemeyi hedefliyor.

“Alınan davetlerin yüzde 82’si olaya dönüşmüyor”

İHA muhabirine konuşan 112 Acil Davet Merkezi Müdiresi Yadigar Ergül, faaliyete başladıkları bir yıllık süreçte toplam 2 milyon 16 bin davet aldıklarını deklare etti. Alınan davetlerin yüzde 82’sinin olaya dönüşmeyen davetler olduğunu tabir eden Merkez Müdiresi Ergül, “112 Acil Davete artık tek numaradan ulaşılabiliyor. Yüz yüze eğitim öğretimin başlamasıyla bir arada okullarda broşürler dağıtmayı hedefliyoruz. Öbür taraftan öğrencilerimize acil davetlerin tek numaradan ulaşılabileceği konusunda bilgilendirmemiz olacaktır” dedi.

Korona virüs önlemleri kapsamında uygulanan tam kısıtlama sürecinde davetlerin arttığını hatırlatan Ergül, yeni periyotta korona virüs davetlerinin da azaldığını gözlemlediklerini söylemiş oldu. Ergül, yakın vakit evvel Van Gölü’nde faaliyetlerine başlayan Kıyı Güvenlik Komutanlığı sınırının da 112 Acil Davet Merkezine entegre edilebileceğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yılmaz Sönmez