Van’da hayata geçirilecek 8 projenin mukavelesi imzalandı

Bakec

New member
Van’da hayata geçirilecek 8 projenin mukavelesi imzalandı
ÖZALP, VAN (AA) – Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) dayanaklarıyla Van‘a kazandırılacak 25,3 milyon lira hibe takviyeli 8 projenin imza merasimi gerçekleştirildi.

Van Valiliği Ali Paşa Toplantı Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Lider Vekili Mehmet Emin Bilmez, projelerin kentin iktisadına katkı sunacağını söylemiş oldu.

Yaklaşık pahası 40 milyon lira olan 8 projenin 25 milyon lirasının hibe olduğunu belirten Bilmez, şunları kaydetti:

“Projelerin hayata geçirilmesine dayanak veren, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, DAKA’ya, Kalkınma Ajansı İdare Şurasına, projeyi hazırlayarak takibini takibi yapan belediye liderlerimize, Van OSB’ye, projeleri Ankara’dan yakından takip eden milletvekillerimize vatandaşlarımız ismine teşekkür ediyorum. Bedesten Çarşısı’nın, Özalp Çarşısı’nın, Bahçesaray, Başkale ve Saray ilçelerinde yapılan Karmaküçük Sanayi Sitelerinin, OSB’nin ikinci etapla üçüncü etabı birbirine bağlayan asfalt çalışmasının ve Gevaş Tarım’da Öncü Oluyor Projesi’nin tarihi kentimize iyi, uğurlu olmasını diliyorum.”

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise projelere değerli dayanaklar verdiklerini belirtti.

Proje kapsamında geçen yıl Özalp ilçesinde yanan çarşının bir daha inşa edildiğini aktaran Gülaçar, “İlçemize yakışır bir çarşının yapılması, esnafımızın mağdur edilmemesi ismine yapılan çalışmayı fazlaca manalı buluyorum. Projelerin hayata geçirilmesinde milletvekili arkadaşlarımla önemli manada çabamız oluyor. Geçen hafta İran Dışişleri Bakan Yardımcısıyla bir ortaya gelmiştik. Oradan da almış olduğumuz sonuç itibariyle Esendere, Kapıköy ve Gürbulak kapılarımız tekrar kapanmamak üzere açıldı. Çift taraflı gidiş gelişlerde bir sorun kalmadı.” diye konuştu.

AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal da kente faydalı olabilecek tüm işlerin takipçisi olduklarını bildirerek, projelerin kente ve vatandaşlara iyi olmasını diledi.

AK Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas, “Projelerin Van’a kazandırılmasında takviyelerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, Valimize, DAKA’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projeler Van’ımıza iyi, uğurlu olsun.” dedi.

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray’ın sunum yaptığı programa, Vali Yardımcısı ve YİKOB Lideri Furkan Duman, Özalp Kaymakamı ve Belediye Lider Vekili Mehmet Emin Nasır, Saray Kaymakamı ve Belediye Lider Vekili Yunus Ataman, Başkale Kaymakamı ve Belediye Lider Vekili Asım Solak, Bahçesaray Belediye Lideri Meki Arvas, Gevaş Belediye Lideri Murat Sezer, Van OSB İdare Şurası Lideri Mehmet Aslan, Van Müze Müdürü Erol Uslu ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı Etüt ve Projeler Dairesi Lideri Cevdet Başer katıldı.

Bilmez, sonrasındasında birlikteindekilerle Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan tarihi inhisar binasında yapılan çalışmaları inceledi.