Van’da İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi sevinci

Bakec

New member

Gökçenay Küme İdare Şurası Lideri Yunus Gökçenay:

Van Gölü Türkiye için değil, dünya için bir değerdir”

VAN – Van’ın kıymetli iş insanlarından Gökçenay Küme İdare Şurası Lideri Yunus Gökçenay, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafınca imali tamamlanan ve geçtiğimiz günlerde devreye alınan Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin Van Gölü’nün korunması manasında kıymetli bir adım olduğunu belirterek, “Van Gölü yalnızca Türkiye için değil, dünya için bir değerdir” dedi.

Van’da geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi kentte sevinçle karşılanırken, kentin kıymetli iş insanları ise tesisin Van ve Van Gölü için kıymetli olduğunu söylemiş olduler. Tesisin turizm başta olmak üzere biroldukça alana olumlu yansıyacağını söz eden Gökçenay Küme İdare Konseyi Lideri Yunus Gökçenay, “1990 yılı öncesi Van’da, iki bireyden biri turistti. Burası bir turizm kentidir. Ben Van’da büyüdüm, yetiştim. İngilizceyi okuldan epey turistlerden öğrendim. Artık bu kademede Van Gölü sahiden bir bedeldir. Yalnızca Türkiye için, Van için demiyorum. Dünya için bir bedeldir. Onu korumak ve onu kollamak lazım” dedi.

Van Gölü’nün uzaydan çekilen fotoğrafının dünyada adeta bir görsel şölen sunmasının kendilerini gururlandırdığını vurgulayan Gökçenay, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, bu mevzuda dayanağını Van’dan ve Van Gölü’nden esirgememiştir. Van Gölü, daha fazla tanınmış daha fazla ilgi odağı olmuştur. Van Gölü’nün taban temizliğinin yapılması ve Van Gölü’ndeki turistik tesislerin gelişmesinin yanında İran kapısının açılması, turizm ve ticarette âlâ bir gelişme olacaktır” tabirlerini kullandı.

“1990’lı yılların turizmini epey arzuluyoruz” diyen Gökçenay, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Özellikle 1990’lı yılların öncesinde olan turizmi hayli istiyorum. Van Gölü’nün çocuklarımıza, torunlarımıza kalacak en büyük miras olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’ye Van’ı bir yere taşıdığı için, gündemde tuttuğu için teşekkür ediyoruz. Arıtma tesisinin olması epey sevindirici. İnanıyorum ki Van Gölü artık o eski günlerine dönecektir.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Atilla İdiz