Van’ın en büyük ilçesinin çehresi yatırımlarla değişiyor

Bakec

New member
Van’ın en büyük ilçesinin çehresi yatırımlarla değişiyor
Van’ın nüfus bakımından en büyük ilçelerinden biri olan İpekyolu Belediyesi, hayata geçirdiği proje ve yatırımlarla hem vatandaşların hayat standardını yükseltiyor tıpkı vakitte kentin çehresini değiştiriyor.

İçişleri Bakanlığınca yapılan gorevlendirmenin akabinde ihmal edilen belediyecilik hizmetleriyle vatandaşları buluşturan İpekyolu Belediyesi, beşere dokunan, kentin bedellerini ön plana çıkaran hizmetlere tartı verdi.

Altyapıdan üstyapıya, toplumsal belediyecilik projelerinden çocuklar için oyun parklarına kadar büyük bir dönüşümün yaşandığı ilçede, çamurdan geçilmeyen yolları yenileyen, toplumsal ömür alanı ve parkların sayısını artıran belediye, halktan gelen taleplerin öncelendiği projeleri hayata geçiriyor.

Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Sinan Aslan, AA muhabirine, vazifeye geldiklerinde istihdama ve eğitime katkı sunacak, özel dalı geliştirecek projelere tartı verdiklerini söylemiş oldu.

Kentteki trafik problemini çözmek için alternatif yollar yaptıklarını belirten Aslan, “20 kilometreye yakın yeni yol açtık. Şabaniye Mahallesi’nden Hatuniye Mahallesi’ne oradan Van Kalesi‘ne giden 30 kilometrelik yol açma çalışmamız devam ediyor. Açılmayacak denilen yolların tamamını açtık. Kaldırımlarımızı yapıyoruz. Kent içi aydınlatma çalışmamız var. Kenti güzelleştirecek her alanda çalışmamız var.” dedi.

“On binlerce insanımıza iş imkanı sağlayacağız”

Van Gölü’nün kıyısında “Sahil Bandı Projesi”ni hayata geçireceklerini aktaran Aslan, hayli önemsedikleri projenin hem turizme tıpkı vakitte istihdama katkı sağlayacağını vurguladı.

3 kilometrelik kıyı şeridinde uygulanacak projenin devam ettiğini lisana getiren Aslan, şöyleki konuştu:

“Burada özel mülkiyetli 2 milyon metrekarelik bakir bir alan vardı. Tapu iptal davalarını açtık. Altyapı çalışmalarına başladık. Burada yaklaşık 3 milyon metrekare yeşil alan olacak. İstihdam meselesini çözmek için turizm kenti olan Van’ımızın potansiyelini kullanmak istedik. Van Gölü bizim için epey büyük bir nimet.

Göle tarafımızı çevirmemiz, gölün nimetlerinden yaralanmamız gerekiyor. Turizmin gelişmesi için bunların yapılması gerekiyor. Burada barakaların, ahırların değil, İstanbul’daki Florya ve Yeşilköy’ün yapılarına misal alanların yapılması gerekiyor. Projemiz tamamlandığında on binlerce insanımıza iş imkanı sağlamış olacağız. En büyük ve en kıymetli çalışma olarak bu projeyi görüyorum. Yanımızda İran var. Yerli ve yabancı turistleri buraya çekmek için tüm gücümüzü kullanıyoruz.”

“Türkiye’de birinci kere Eğitim Köşkleri inşa ettik”

Ziyaretler sırasında bir sobanın etrafında ders çalışan çocukları gördüğünü, uygun ders çalışma ortamlarının olmadığına şahitlik ettiklerini lisana getiren Aslan, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Gençler, ders çalışabilecekleri, teknolojiye ulaşabilecekleri eğitim yuvaları istediler. Eğitimde fırsat eşitliğini çocuklara sunmamız gerekiyordu. Bunun üzerine Eğitim Köşkleri yapmaya karar verdik. Türkiye’de birinci olan Eğitim Köşklerini biz kurduk. Şimdiye kadar 3 Eğitim Köşkü açtık 10 köşk daha açmayı hedefliyoruz. Gençlerimiz alanlarında uzman öğretmenlerimizin nezaretinde nezih ortamda ders çalışıyor, teknolojiye ulaşabiliyor.

Çocuklarımız, gençlerimiz artık fazlaca memnunlar. Kapasitemiz bin kişi lakin talep 5 bin kişi. Yalnızca gençlere ve çocuklara hitap etmiyoruz. Eğitim Köşklerinde bayanlarımızın eğitim alabileceği, farklı alanlarda kendilerini geliştirebilecekleri bir merkez kurduk. Bayanlarımız neyi talep ediyorsa o alanda eğitim veriyoruz. Burada bir genç kızın küçük yaşta evlenmesini önleyebilirsem, kayıp giden bir gencin hayatını kurtarabilirsem, bir gencin ülkesine ve tüm insanlığa faydalı olmasını sağlayabilirsem yaptığım tüm çalışmalara paha.”

“50 yıldır altyapısına dokunulmayan yerlerde çalışma yürütüyoruz”

Aslan, kelamlarını şöyleki tamamladı:

“Şehrin değerli noktalarına 40’tan fazla park yaptık. Asfalt ve kilit taşlarıyla kırsal bölgelerin yollarını yaptık, muhtar ofisleri kurduk. Çocukların oynayabileceği alanlar yoktu. Mahallelerimize voleybol, basketbol ve futbol alanları kazandırdık. Çocuklara forma, ayakkabı dağıttık. Birbirleriyle kaynaşmaları için turnuvalar düzenliyoruz. Başarılı olan gençlerimizi ulusal ve milletlerarası karşılaşmalarda destekliyoruz.”

Kaynak: Anadolu Ajansı / Emre Ilıkan