/Maybaum
Berlin 128. Alman Tabipler Birliği delegeleri, eyalet tabip birliklerini, ayrı bir onay gerektirmeden, gelecekte en az yüzde 50 oranında yarı zamanlı ileri eğitimin genel olarak tanınmasına çağırıyor. Bu önerge büyük bir çoğunlukla kabul edildi: 199 evet, 16 aleyhte oy.
Bu, aile ve iş uyumluluğunu güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca iş ve yaşam modellerinin daha da farklılaşması, yarı zamanlı çalışmanın daha da artmasına yol açıyor, uygulama devam ediyor.
Bu nedenle, bireysel eğitim bölümlerinde yarı zamanlı çalışmanın ayrı olarak onaylanması artık gerekli olmamalıdır, çünkü bunlar artık güncel değildir.
Kuzey Ren'den Sebastian Exner, bazı odalarda bölümleri yarı zamanlı olarak özel onay olmadan tamamlamak mümkün olduğundan, özellikle ileri eğitim sırasında oda değiştirirken zorluklar yaşandığını söyledi.
Ancak yarı zamanlı ileri eğitim sürelerinin tanınmasına ilişkin daha ayrıntılı bilgi için kurula başvuru yapıldı. Bunlar, ileri eğitim düzenlemelerinin (model) revize edilmesi sürecine dahil edilmelidir.
Mainz'daki 128. Alman Tabipler Birliği dünden bu yana ileri eğitim konusuyla ilgileniyor ve modeldeki eğitim sisteminin ileri eğitim düzenlemelerinin keskinleştirilmesi ve basitleştirilmesi gerektiğine prensipte karar verdi.
Leipzig'de yaklaşan 129. Alman Doktorlar Günü için kapsamlı bir konsept sunulacak. Bireysel ek eğitim kursları ve ileri eğitimin finansmanına ilişkin tartışmalara ilişkin daha ayrıntılı kararlar yarın Mainz'da yapılacak. © arı/Haberler