Bono’dan samimi itiraf: “Sesimden ve müziklerin birçoklarından nefret ediyorum”

Bakec

New member
Bono’dan hayranlarını şoke eden açıklama… U2’nin solisti; kümenin isminden, kendi sesinden ve söylemiş olduği müziklerin birçoklarından nefret ettiğini deklare etti.

İrlanda doğumlu müzikçi, bir podcast röportajında U2’nun müziklerinin birçoklarını ürkütücü bulduğunu ve kendi sesini sevmediği için radyoda müziklerini duyduğunda radyoyu kapattığını söylemiş oldu.

Küme, 1970’lerin sonundan bu yana bir dizi hit albüme imza atarak dünyanın en tanınan kümelerinden biri oldu. Kümenin solisti, katıldığı podcast’te, birbirinden farklı açıklamalar yaptı. Bono, öbür üyelerin kümenin ismini sevmesine karşın, kendisinin hâlâ bu isme ısınmadığını söylemiş oldu:

“Hâlâ istemiyorum. Hayır bu ismi sevmiyorum. Birinci menajerimiz Paul McGuinness, ‘Bak, bu olağanüstü bir isim; bir harf ve bir sayı tişört üzerinde yeterli görünecek’ demişti.”

Ayrıyeten 61 yaşındaki Bono, vokal performanslarının fazlaca azını dinlemeye dayanabildiğini kelamlarına ekledi: “En hayli dinleyebildiğim, Luciano Pavarotti ile Miss Sarajevo. Oburlarının birden fazla beni biraz ürkütüyor. Radyoda müziklerimizden biri çıktığında otomobildeydim ve Dublin’de dediğimiz üzere kızıl renge büründüm. Yalnızca epeyce utanıyorum.”

Bono açıklamalarına şöyle devam etti: “U2’nun utanç konusunda çıtayı çok fazla zorladığını düşünüyorum ve tahminen de burası bir sanatçı olarak bulunmanız gereken yer, bilirsiniz, tam olarak utanç düzeyinizin hududunda. Ve müzik kelamları de, Uzunluk ve öbür albümlerde hayli eşsiz ve yepyeni bir materyal olduğunu hissediyorum, fakat detayları doldurduğumu düşünmüyorum. Geriye dönüp bakıyorum ve ‘Tanrım’ diyorum.”

Müzikçi, mesleği ile ilgili yaptığı yorumlara şöyle devam ediyor: “Benim için en büyük keşif, Ramones’u dinlemek ve Joey Ramone’un hoş sesini duymak ve o rock’n’roll müzikçisi olmak zorunda olmadığımı anlamaktı.”

YALNIZ DEĞİL

Kendi müziğinden bıkma yalnızca Bono’ya mahsus bir şey değil;
Radiohead, Creep’i söylemekten o kadar bıkmıştı ki ve konserlerde bu şarkıyı söylemeleri için o kadar epeyce istek alıyorlardı ki bir gün Thom yorke dayanamayıp küfür etti ve “Bından bıktık artık” diye bağırdı.

Bir kent efsanesine nazaran Led Zeppelin’in Stairway to Heaven müziğini çalan DJ’ler sekiz dakika boyunca sigara molası vermek için dışarı çıkabiliyorlar. Kümenin solisti Robert Plant, bir Amerikan radyo istasyonuna, tekrar şarkıyı çalmamayı kabul etmesi halinde para kelamı verdi.

Kurt Cobain, ise Smells Like Teen Spirit single’ı ile hoşnutsuz batılı gençliğin sesi oldu. Müziğin popülaritesinden bıkan Cobain, “Gerçekten gitarımı fırlatıp çekip gitmek istiyorum” dedi.