Çocukların eğitimine dayanak için 186 milyon liralık kaynak

semaver

New member
Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, salgın periyodunda gereksinim sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masraflarının karşılanması ve eğitimlerinin desteklenmesi gayesiyle Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) 186 milyon lira kaynak aktaracaklarını bildirerek, yapılan çamlışmalar hakkında bilgi verdi.

YARDIMLAR SYDV’LER ARACILIĞI İLE GERÇEKLEŞECEK

Bakan Yanık, kaynak transferinin 1.003 Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılacağını belirtti.

“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİMİZE NAKDİ VE BİREBİR YARDIMLAR YAPIYORUZ”

Dönemsel gereksinim sahibi olan ailelere yönelik yapılan yardıma ait Bakan Yanık, “Ülkemizin geleceğinin inşa edilmesinde değerli rol oynayacak çocuklarımızın eğitimlerini desteklemek için bu biçimde bir yardımda bulunuyoruz. Halihazırda SYDV’lerimize her ay sistemli kaynak aktararak, gereksinim sahibi ailelerimize nakdi ve tıpkı yardımlar yapıyoruz.

ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMDEN UZAK KALMAMASI

Yapacağımız bu yardımla önceliğimiz çocuklarımızın eğitimden uzak kalmaması olacak. bu biçimdece eğitimde fırsat eşitliği unsurunu de desteklemiş olacağız.” tabirlerini kullandı.

“KAYNAK AYAKKABI, BOT VE KIŞLIK KIYAFET BİÇİMİNDE DE DAĞITILACAK”

Eğitim ömrüne devam eden çocukların gereksinimlerini karşılayarak onlara dayanak olduklarının altını çizen Yanık, “Tüm vilayet ve ilçelerde bulunan SYDV’lerimizin belirlemiş olduğu gereksinimlere bakılırsa aktardığımız bu kaynak, nakdi olarak verilmesinin yanı sıra ayakkabı, bot, kışlık kıyafet halinde dağıtılabilecek. Bu kapsamda okulların açılmasıyla çocuklarımızın eğitim muhtaçlıkları için Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza 186 milyon lira kaynak aktarıyoruz.” bilgisini verdi.

“HER AY NİZAMLI OLARAK TOPLUMSAL VE EKONOMİK TAKVİYE VERİYORUZ”

Yanık, çocukların eğitim hakkından uzak kalmaması için Bakanlıkça biroldukça dayanakta bulunduklarını hatırlatarak, Türkiye’nin geleceğinin inşa edilmesinde değerli rol oynayacak çocukların eğitimden yoksun kalmamasının hayati ehemmiyete sahip olduğunu vurguladı.

MUHTAÇLIK SAHİBİ AİLELERE HER AY SİSTEMLİ OLARAK TOPLUMSAL VE EKONOMİK TAKVİYE VERİLİYOR

Bu kapsamda çocukların okula devam etmesi için gereksinim sahibi ailelere her ay sistemli olarak Toplumsal ve Ekonomik Dayanak (SED) verildiğini de söz eden Yanık, buna ek olarak, çocukların okula devam etmesi kaydıyla, birinci ve orta tahsil çağında çocuğu bulunan ve toplumsal garantisi olmayan ailelere “şartlı eğitim yardımı” takviyesi verdiklerini belirtti.

KORONAVİRÜS SALGINININ İZLERİNİ SİLMEK AMAÇLANDI

Bakan Yanık, koronavirüs salgınının vatandaşlar üstündeki olumsuz tesirlerini azaltmak için tüm imkanların kullanıldığına dikkati çekti. Bakanlığın kuvvetli bir toplumsal yardım sisteminin olduğunun altını çizen Yanık, şunları kaydetti:

“Bakanlığımızca yürütülen salgın yardım programları ile dönemsel gereksinim sahibi ailelerimize ulaşmaya devam ediyoruz. Korononavirüs pandemisinin ülkemizde görülmesinin akabinde gerek nakdi gerekse de birebir yardımları süratli ve faal biçimde muhtaçlık sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık.”