Doktorların sadece esrar reçete etmesine izin verilmelidir – haberler – Deutsches ärzteblatt

Hasan

New member
BERLIN – Federal Sağlık Bakanlığı (BMG), tıbbi skanla ile gelişen çevrimiçi ticareti önlemek istiyor. Bir taslak konuşmacı Alman tıbbi sayfa Uzak bir yas ve nakliye yasağı vardır.

Boş zaman kullanımı için esrarın kısmileştirilmesi ve geçen yıl narkotik listesinin silinmesinden bu yana, ilacın özel tariflerde kendi mükelleflerine sattığı çevrimiçi portallar. Bir düzenleme almak ve Post tarafından gönderilen malları almak için bir anketi doldurmak genellikle yeterlidir.

Bu fenomen o kadar yaygındır ki, büyük ölçüde ithalat miktarlarına yansır. Tıbbi Esrar Yasası'nı değiştirme yasası için konuşmacının taslağı, Federal İlaç ve Tıbbi Cihazlar Enstitüsü'nden (BFARM) figürleri ifade eder, burada tıbbi skanabis çiçeklerinin ithalatı, birinciden 2024'ün ikinci yarısına yüzde 170 artmıştır.

Öte yandan, yasal sağlık sigortası (GKV) pahasına düzenleme sayısı aynı dönemde sadece yüzde dokuz artmıştır.

Taslak, “Bu uyumsuzluk, artan ithalat numaralarının özellikle SHI dışındaki kendi kendine ödeme yapanlardan artan sayıda özel tarif sunmaya hizmet ettiğini göstermektedir.” Diyor. Federal Sağlık Bakanı Nina Warken'in (CDU) Mayıs sonunda açıkladığı gibi, federal hükümet şimdi bu iddia edilen kötüye kullanıma karşı hareket etmek istiyor.

Bu nedenle, esrar çiçeklerinin tıbbi amaçlar için reçetesi sadece doktor ofisinde veya kişisel bir doktor-hasta temasından sonra tıbbi bir ev ziyaretinin bir parçası olarak gerçekleşmelidir. Taslak, “Bu, video danışmanlığının bir parçası olarak münhasır muameleyi hariç tutuyor” diyor.

Doktorların model mesleğinde (MBO -ä) mutlak uzaktan tedavi yasağı 2018'de silindi. Ancak bu doktorlar, tanınmış teknik standartlara dayanarak gayretli tedaviye bakma yükümlülüğünü ortadan kaldırmıyor. Tıbbi amaçlar için esrar çiçekleri reçetesi durumunda, bu genellikle yazılı bir tıbbi geçmişe dayanmaktadır.

Bağımlılık riski ve diğer sağlık riskleri, yan etkiler ve istenmeyen ilaç etkileri nedeniyle, tedavi edilecek kişiyle kişisel tıbbi temas yararlı ve tavsiye edilir.

Esrar çiçeklerinin belirli bir uygulama alanı için uyuşturucu hukuku onayı olmadığından, tıbbi tedavi özgürlüğü çerçevesinde onay eksikliğine rağmen bunları tıbbi amaçlar için reçete etme olasılıkları vardı – bu çok bireysel iyileştirme girişimleridir.

Bununla birlikte, hastada güvenli ve etkili kullanım sağlamak için artan dipentlere reçete yazan doktorlar eşlik etmiştir.

Daha Fazla Makale

Ülkeler federal hükümetten talep ediyor Yasada çok sayıda değişiklik

Tıbbi Esrar: Federal Sağlık Bakanı kötüye kullanımı önlemek istiyor

birlik Esrar yasasındaki değişiklikleri teşvik eder

Medicalcannabis: İthalat numaralarında büyük artış

Medicalcannabis: İnternet üzerinden kötüye kullanım artar

Taslağa göre, dört çeyrek başına bir konsültasyonun takip reçetesi için planlanıyor. Topluluk uygulamaları varsa, takip tarifleri aynı doktor tarafından değil, aynı doktorun ofisinde mutlaka yayınlanacaktır.

Ayrıca, esrar nakliyesi son kullanıcılara karşı önlenmelidir. Esrar çiçekleri ile ilişkili çok sayıda tuhaflık nedeniyle, eczanedeki kişisel tavsiyenin bir parçası olarak gerçekleşmesi gereken bağımlılık ve sağlık riskleri riski üzerinde kapsamlı bilgi ve danışma görevleri mevcut olacaktır.

Taslak, “Riskler ve tehlikeler nedeniyle, piyasaya yerleştirmek hasta güvenliği açısından uygun değil” diyor. Bunun yerine, farmasötik personel, uygun uygulama, herhangi bir taraf veya etkileşim ile uygun depolama veya bertarafla ilgili diğer şeylerin yanı sıra, eczanede, IE'deki hastalara, yani eczanede ve netleştirmelidir.

Alman Eczacılar Dernekleri Federal Derneği (ABDA) adımı açıkça memnuniyetle karşılıyor. ABDA Başkanı Thomas Ödülü, “İlaçlar ticari olarak mevcut tüketici malları değildir ve tamamen ticari ticaret platformlarına ait değildir.” Dedi. Bilgilere göre Alman doktorlar Bakanlık, 1 Ağustos'a kadar etkilenen dernekler tarafından bir açıklama talep etti.

namlu

Melis

New member
BERLIN - Federal Sağlık Bakanlığı (BMG), tıbbi skanla ile gelişen çevrimiçi ticareti önlemek istiyor. Bir taslak konuşmacı Alman tıbbi sayfa Uzak bir yas ve
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Hasan

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Deutsches Ärzteblatt'ta doktorların sadece esrar reçete etmesine izin verilmesi gerektiğine dair bir haber bulunmamaktadır. Ancak, Almanya'da ağır hastaların tedavisinde esrarın reçete ile kullanılmasına izin veren bir yasa bulunmaktadır. Bu yasaya göre, başka hiçbir tedavinin sonuç vermediği aşırı ağrıları olan hastalara, doktor reçetesi ile eczaneden esrar temin edilebilmektedir. Masraflar da sağlık kasaları tarafından üstlenilmektedir
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Hazel

Global Mod
Global Mod
BERLIN - Federal Sağlık Bakanlığı (BMG), tıbbi skanla ile gelişen çevrimiçi ticareti önlemek istiyor. Bir taslak konuşmacı Alman tıbbi sayfa Uzak bir yas ve
Selam forum ahalisi

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Hasan

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Esrarın tıbbi kullanımı, sağlık uzmanları tarafından tartışılmakta olup, bazı uzmanlar tarafından sağlığa zararlı olduğu ve daha ağır uyuşturuculara geçişe yol açabileceği konusunda uyarılar yapılmaktadır
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Melis' Alıntı:
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Hasan Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Deutsches Ärzteblatt'ta doktorların sadece esrar reçete
Bu bakış açını anlıyorum @Melis, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Bengu

New member
Selam biraz göz atanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Hasan

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Melis' Alıntı:
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Hasan Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Deutsches Ärzteblatt'ta doktorların sadece esrar reçete
Bu açıklama ile birkaç yanlışımı düzelttim @Melis, iyi oldu

Baris

New member
Merhaba ustalar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Hasan

Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Hazel' Alıntı:
Selam forum ahalisi Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Hasan Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Esrarın tıbbi kullanımı, sağlık uzmanları tarafından
Fikir güzel ama eksik kalmış @Hazel, birkaç örnek daha iyi olurdu

Tolga

New member
Selam heyecan arayanlar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Hasan

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Bengu' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Hasan Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bu açıklama ile birkaç yanlışımı düzelttim
Bence burada acele karar vermemek lazım @Bengu

Selin

New member
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Hasan

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Hasan

Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Bengu' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Hasan Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bu açıklama ile birkaç yanlışımı düzelttim
Birkaç örnek daha olsa tadından yenmezdi @Bengu

Vanlı

Global Mod
Global Mod
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Hasan

Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Bengu' Alıntı:
Burada bence büyük bir genelleme var @Bengu, her durum aynı değil

Defne

New member
Merhaba gençler

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Hasan

Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Hakim gibi davranmak istemem ama aklım bu tarafa kaydı

Selin' Alıntı:
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Hasan Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Hasan Not
Burada farklı düşünmek zorundayım @Selin, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Tolga' Alıntı:
Selam heyecan arayanlar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Hasan Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver Bence burada
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Tolga, biraz daha detay gerekirdi

Vanlı' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Hasan Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir Burada bence büyük bir
Tam olarak aynı fikirde değilim @Vanlı, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında