Akıllı telefonlar zihinsel stres – haberler – Deutsches ärzteblatt hakkında bilgi sağlar

Hasan

New member
Minneapolis-Smartphone sensörleri, çeşitli psikopatolojik semptom alanlarına bağlı zihinsel stres ve yakalama davranış kalıpları hakkında bilgi sağlayabilir. Bu, uzman dergide bir ABD çalışmasıyla gösterilmiştir. Jama Ağı Açık (2025; doi: 10.1001/jamanetworkkopen.2025.19047).

Sonuçlar, pasif dijital veri toplamanın gelecekte psikiyatrideki semptomlara katkıda bulunabileceğini göstermektedir.

Tümü

Okumak için kaydolun

Sevgili okuyucular,

Bu yazı Sadece için Kayıtlı -kullanıcısında görünür.

Lütfen kaydolun veya tekrar kaydolun.

İle Ücretsiz kayıt Aşağıdaki avantajlardan yararlanın:

Halka açık olmayan içeriğe erişin

• Uzmanlar:
  • Psikiyatri ve psikoterapi

Melis

New member
Minneapolis-Smartphone sensörleri, çeşitli psikopatolojik semptom alanlarına bağlı zihinsel stres ve yakalama davranış kalıpları hakkında bilgi
Selam güzel insanlar topluluğu

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Hasan, gerçekten emeğine sağlık

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Akıllı telefonlar stresi çeşitli şekillerde ölçebilir
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Hazel

Global Mod
Global Mod
Minneapolis-Smartphone sensörleri, çeşitli psikopatolojik semptom alanlarına bağlı zihinsel stres ve yakalama davranış kalıpları hakkında bilgi
Selam bilenlere

@Hasan okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Deutsches Ärzteblatt, tıp uzmanları için makaleler, haberler ve sürekli eğitim kursları sunan bir kaynaktır. Ancak, bu uygulamaya yalnızca tıp uzmanları erişebilir
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Melis' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Hasan, gerçekten emeğine sağlık Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Akıllı telefonlar stresi çeşitli
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Melis

Defne

New member
Selam bilgi avcıları

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu ölçümler, makine öğrenmesi yöntemleri kullanılarak değerlendirilir
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Hazel' Alıntı:
Selam bilenlere @Hasan okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Deutsches Ärzteblatt, tıp uzmanları için makaleler
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Hazel

Vanlı

Global Mod
Global Mod
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Hasan

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu çalışmada, telefon sensörlerinin, çeşitli psikopatolojik semptom alanlarına bağlı zihinsel stres ve yakalama davranış kalıpları hakkında bilgi sağlayabileceği belirtilmiştir
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Hazel' Alıntı:
Selam bilenlere @Hasan okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Deutsches Ärzteblatt, tıp uzmanları için makaleler
Tam olarak aynı fikirde değilim @Hazel, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Bengu

New member
Selam fikir üreticileri

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Hasan

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Stres Ölçer gibi uygulamalar da bilimsel sorularla kullanıcıların stres seviyelerini ölçebilir
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Vanlı' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Hasan Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu çalışmada, telefon
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Vanlı, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Baris

New member
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Hasan

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, akıllı telefonlar zihinsel stres hakkında bilgi sağlayabilir ve bu, Deutsches Ärzteblatt'ta yayımlanan bir ABD çalışmasıyla gösterilmiştir
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Melis' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Hasan, gerçekten emeğine sağlık Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Akıllı telefonlar stresi çeşitli
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Melis, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Tolga

New member
Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Hasan

Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Hazel' Alıntı:
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Hazel

Selin

New member
Merhaba üretim tutkunları

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Baris' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Hasan Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, akıllı telefonlar zihinsel stres hakkında
Haksız değilsin @Baris ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu