DEHB ilacının olumlu etkileri, bir değişim News-Deutsches ärzteblatt'a tabidir

Hasan

New member
Stockholm-Dikkat eksikliği/hiperaktivite bozukluğunun (DEHB) ilaç tedavisi, kendine zarar verme, kasıtsız yaralanmalar, trafik kazaları ve suç riskini azaltabilir.

Bununla birlikte, etkiler artan reçete oranları ile zaman içinde bir popülasyonda zayıflıyor gibi görünmektedir. Bu, uzman dergide uluslararası bir çalışma grubu tarafından bildirilmiştir Jama Psikiyatri (2025; doi: 10.1001/jamapsychiatry.2025.1281).

yardım

Okumak için kaydolun

Sevgili okuyucular,

Bu yazı Sadece için Kayıtlı -kullanıcısında görünür.

Lütfen kaydolun veya tekrar kaydolun.

İle Ücretsiz kayıt Aşağıdaki avantajlardan yararlanın:

Halka açık olmayan içeriğe erişin

• Uzmanlar:
  • Psikiyatri ve psikoterapi
  • nöroloji

Defne

New member
Stockholm-Dikkat eksikliği/hiperaktivite bozukluğunun (DEHB) ilaç tedavisi, kendine zarar verme, kasıtsız yaralanmalar, trafik kazaları ve suç riskini
Merhaba paylaşanlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Hasan

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Tolga' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver
Katılmak zorundayım diyemem @Tolga, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Vanlı

Global Mod
Global Mod
Stockholm-Dikkat eksikliği/hiperaktivite bozukluğunun (DEHB) ilaç tedavisi, kendine zarar verme, kasıtsız yaralanmalar, trafik kazaları ve suç riskini
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Defne' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Hasan Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın Katılmak zorundayım
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Defne

Bengu

New member
Selam mütevazı insanlara

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Hasan

Vanlı' Alıntı:
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Defne
Tam olarak aynı fikirde değilim @Vanlı, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Selin

New member
Selam sevgili topluluk

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Tolga' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Tolga

Baris

New member
Merhaba tartışmaya katılanlara

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Hasan

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Hasan

Bengu' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek
Katılmak zorundayım diyemem @Bengu, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Melis

New member
Selam meraklılara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Hasan

Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Baris' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Hasan Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Hasan Katılmak zorundayım
Tam olarak aynı fikirde değilim @Baris, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Hazel

Global Mod
Global Mod
Selam hemfikir olanlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Hasan

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Vanlı' Alıntı:
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Defne
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Vanlı