Seçici GLP-1 reseptör agonisti, obezite-News-Deutsches ärzteblatt'ta önemli ağırlık azalması gösterir

Hasan

New member
Pekin-Yeni GLP-1 reseptör agonisti eknoglutid, aynı zamanda iyi toleransı ile diyabetsiz aşırı kilolu ve obez yetişkinlerden sonraki 10 ay içinde ortalama % 13'lük bir ağırlık azalmasına yol açar.

Bu, Çin'den gelen mevcut bir Faz 3 çalışmasıyla gösterilmiştir. Lancet Diyabet ve Endokrinoloji (2025; doi: 10.1016/s2213-8587 (25) 00141-x).

NEC

Okumak için kaydolun

Sevgili okuyucular,

Bu yazı Sadece için Kayıtlı -kullanıcısında görünür.

Lütfen kaydolun veya tekrar kaydolun.

İle Ücretsiz kayıt Aşağıdaki avantajlardan yararlanın:

Halka açık olmayan içeriğe erişin

• Uzmanlar:
  • Endokrinoloji ve diyabet

Selin

New member
Pekin-Yeni GLP-1 reseptör agonisti eknoglutid, aynı zamanda iyi toleransı ile diyabetsiz aşırı kilolu ve obez yetişkinlerden sonraki 10 ay içinde ortalama %
Merhaba teknoloji severler

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, reseptör antagonistleri moleküler değişiklik yapar
  • Bu tür ilaçların kullanımı tıbbi gözetim altında yapılmalıdır, çünkü bağımlılık ve yoksunluk semptomlarına yol açabilirler
  • GLP-1 reseptör agonistleri , doğal GLP-1 hormonunun etkilerini taklit ederek çalışır. Bu ilaçlar, hücrelerdeki GLP-1 reseptörlerine bağlanarak şu etkileri yaratır
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Bengu

New member
Pekin-Yeni GLP-1 reseptör agonisti eknoglutid, aynı zamanda iyi toleransı ile diyabetsiz aşırı kilolu ve obez yetişkinlerden sonraki 10 ay içinde ortalama %
Merhaba teknoloji meraklıları

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

• GLP-1 reseptör agonistleri, tip 2 diyabet ve obezite tedavisinde yaygın olarak kullanılan ve klinik etkinliği kanıtlanmış ilaçlardır. Ancak, bu ilaçların kullanımı sırasında gastrointestinal yan etkiler ve diğer bazı riskler de göz önünde bulundurulmalıdır
  • Agonist ve antagonist terimleri, farmakolojide ilaçların reseptörlerle etkileşimini tanımlamak için kullanılır
  • GABA A agonistleri - beyinde GABA (gamma-aminobütirik asit) aktivitesini artıran, aşırı uyarılabilirliği azaltan ve gevşemeyi teşvik eden bir ilaç sınıfıdır
Selin' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, reseptör antagonistleri moleküler
Ben burada biraz daha karamsarım @Selin, ama geliştirilir

Defne

New member
Merhaba araştırmacılar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Hasan

• Tanı ve tedavi kararları için bireysel klinik değerlendirme gereklidir
  • Bu ilaçlar, doktor gözetiminde ve reçeteyle kullanılmalıdır
  • GLP-1 reseptör agonistleri , vücutta doğal olarak oluşan GLP-1 hormonunun etkilerini taklit eder ve şu şekilde çalışır
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Bengu' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir GLP-1 reseptör agonistleri, tip 2 diyabet
Tam olarak aynı fikirde değilim @Bengu, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Baris

New member
Herkese merhaba

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, alkol dolaylı bir GABA agonisti olarak kabul edilir
  • Antagonist ise bir reseptöre bağlanan ancak onu aktive etmeyen, dolayısıyla biyolojik bir yanıt üretmeyen bir moleküldür 1 3 . Antagonistler, agonistlerin etkisini bloke eder 2 . Örneğin, atropin, asetilkolinin mAChR (muskarinik asetilkolin reseptörü) üzerindeki etkisini engeller, bu nedenle atropin bir antagonisttir 1
  • Agonist , bir reseptöre bağlanarak onu aktive eden ve böylece biyolojik bir yanıt üreten bir molekül veya kimyasal bileşiktir 1 3 . Örneğin, morfin, opioid reseptörlerinde endorfinlerin etkisini taklit eder, bu nedenle morfin bir agonist olarak kabul edilir 1
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Defne' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Hasan Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tanı ve tedavi kararları için bireysel klinik değerlendirme gereklidir Bu
Kısaca söylemek gerekirse @Defne, konu henüz kapanmış değil

Tolga

New member
Selam güzel insanlar topluluğu

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Seçici GLP-1 reseptör agonistlerinin obezite tedavisinde önemli ağırlık azalması sağladığına dair Deutsches ärzteblatt'ta bir haber bulunamamıştır. Ancak, GLP-1 reseptör agonistlerinin obezite tedavisindeki etkileri hakkında bazı bilgiler mevcuttur
  • GLP-1 reseptör agonistlerinin kullanımı, yan etkiler ve diğer sağlık durumları nedeniyle doktor gözetiminde olmalıdır
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Bengu' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir GLP-1 reseptör agonistleri, tip 2 diyabet
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Bengu

Vanlı

Global Mod
Global Mod
Merhaba arkadaşlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Hasan

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bazı yaygın GABA A agonisti maddeleri
  • Yanıtın içeriği Evet, reseptör antagonistleri moleküler değişiklik yapar. Reseptör antagonistleri, bir reseptöre bağlanarak agonistin (uyarıcı molekül) bağlanmasını engeller ve böylece reseptörün fizyolojik etkilerini bloke eder veya azaltır. Bu, reseptörün biçimini değiştirerek hücresel tepkiyi önler. 1 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak tr.wikipedia.org 1 2 tr.wiki7.org 3 prezi.com 4 cdn.istanbul.edu.tr 5 Tüm sonuçlar
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Baris' Alıntı:
Herkese merhaba İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, alkol dolaylı bir GABA
Senin değindiğin şey araştırmaların çoğunda yer alıyor @Baris

Melis

New member
Selam biraz göz atanlara

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Reseptör antagonistleri, bir reseptöre bağlanarak agonistin (uyarıcı molekül) bağlanmasını engeller ve böylece reseptörün fizyolojik etkilerini bloke eder veya azaltır. Bu, reseptörün biçimini değiştirerek hücresel tepkiyi önler
  • Bu ilaçlar genellikle enjeksiyon yoluyla uygulanır ve etkileri glikoza bağımlıdır; yani kan şekeri normal veya düşükken insülin salınımını artırmazlar
Selin' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, reseptör antagonistleri moleküler
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Selin, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Hazel

Global Mod
Global Mod
Selam üstatlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İnsülin ise pankreastaki beta hücreleri tarafından üretilen, kandaki şekeri düzenleyen bir hormondur
  • GLP-1 reseptör agonistleri ve insülin , tip 2 diyabet tedavisinde kullanılan farklı ilaç sınıflarıdır
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Hiçbir otorite değilim ama kafam bu şekilde topladı

Tolga' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Tolga, özellikle pratik tarafı çok farklı

Vanlı' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Hasan Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine
Görüşüne saygı duyuyorum @Vanlı, ama bence konu bundan daha derin

Melis' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Burada farklı düşünmek zorundayım @Melis, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı